1’İNCİ DERECEDE RİSK

Geçtiğimiz yıl Körekem, Onaç ve Doğanalan mahallerinde artarda yaşanan ve en büyüğü 4,2 olan depremlerin meydana geldiği Mustafakemalpaşa, Bursa’da 1’inci derecede deprem bölgesinde bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye’yi derinden etkilerken, bilanço da her geçen dakika ağırlaşıyor.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Depremin ardından Mustafakemalpaşalı vatandaşlar; “Bursa fay hattı nereden geçiyor? Bursa deprem bölgesi mi? Bursa’da fay hattı var mı?” sorularına yanıt aradı.

MUSTAFAKEMALPAŞA 1’İNCİ DERECEDE

Edinilen bilgilere göre Mustafakemalpaşa’da Bursa’daki fay hatları üzerinde birinci derecede deprem bölgesinde yer alıyor. Uluabat fayının yanı sıra Bursa’da; Bursa fayı, Gemlik fayı, Zeytinbağı-Mudanya fayı, Çalı fayı, Orhaneli fayı ve Barakfakih fayı bulunuyor.

Mustafakemalpaşa’nın da yer aldığı Bursa’daki birinci derece deprem bölgeleri arasında; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer (Çalı, Görükle dahil), Mudanya, Gemlik, İznik, Orhaneli, Orhangazi, Karacabey , Kestel, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir yer alıyor.

Bursa’daki ikinci derece deprem bölgelerinin ise; Büyükorhan, Harmancık, İnegöl Kurşunlu ve Tahtaköprü ile Keles olduğu belirtildi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt