2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BALONLAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN GÖKYÜZÜNE SALINDI

Mustafakemalpaşa’da otizme dikkat çekmek için gökyüzüne yüzlerce balon salındı. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kutlamalarında deprem bölgesindeki otizmli bireylere dikkat çekmek adına mavi, kırmızı, siyah balonlar gökyüzünde görsel bir şölen oluşturdu. Deprem bölgesi Hatay’dan görevi için dönüş yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’ Gökyüzüne gönderdiğimiz her bir balon deprem bölgemize, bereket olsun.’’ İfadelerini kullandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Umudun rengi olarak kırmızı, otizmin rengi olarak maviyi, deprem bölgesindeki çocuklar için siyah balonlar gökyüzüne salındı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici, Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi, Saliha Halil Kanar Otizm Birimi ve Mustafakemalpaşa Otizm Derneği öğrencileri, aileleri Mustafakemalpaşa semalarına uçan siyah balonları uzun uzun izlediler. Görüntülere kayıtsız kalamayan Mustafakemalpaşa halkı, gökyüzünü cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

Engelsiz şehir yaratmaya gayesiyle engelleri ortadan kaldıran projeler hayata geçiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘’ 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü. Evlatlarımızın bu gününü hep beraber meydanda gökyüzüne balon salarak kutladık. Mavi otizm farkındalık rengi, kırmızı umudun rengi, siyah ise maalesef deprem bölgesinde ki otizmli çocuklarımız için topladık. Burada hep birlikte gökyüzüne saldık. Çocuklarımızın eksikliği yok fazlalığı var.

Biz onlarla hep beraberiz. Hep birlikte derneğimizi kurduk ve ilçemizin de farkında olacağı daha büyük projelere, ilçemizde ki otistik çocuklarımızın neler yapacağını gösterecek projelere yelken açıyoruz. Yakın zamanda BEBKA iş birliği ile belediyemiz katkıları ile Mustafakemalpaşa halkımızın hizmetine sunacağız. Çocuklarımız bizler için kıymetli.

Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm engelli bireylerin yanındayız. Böylece Mustafakemalpaşa’da engellilerin tüm zorlukları aşması için Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt