Muhtarlar Derneği Başkanı Akar: Mustafakemalpaşa’nın Sorunları ve Talepleri Ortak Ses Oldu
Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Akar, yaptığı yazılı açıklamada ilçedeki muhtarların ortak taleplerini kamuoyuyla paylaştı.
Akar, ulaşım, tarım, eğitim, sosyal yardımlar ve dini hizmetler başta olmak üzere birçok konuda çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekti.
Yol ve Altyapı Öncelikli Talepler Arasında

Muhtarlar Derneği’nin açıklamasında, özellikle Mustafakemalpaşa–Kestelek yolu ile Mustafakemalpaşa–Bursa (Aralık–Körekem) eski yolunun genişletilerek daha konforlu hale getirilmesi talebi ön plana çıktı.
Ayrıca Akarca bölgesine Sarp Dere içme suyu barajı yapılmasının, ilçenin gelecekte yaşanabilecek kuraklık sorunlarına karşı önemli bir adım olacağı vurgulandı.
—
Tarımsal Üretimde Sulama Sorunu
Akar, ilçede 180 bin dekar tarım arazisinde üretim yapıldığını belirterek, mevcut 50 yıllık sulama kanallarının yetersiz kaldığını söyledi.
Hazırlık planı tamamlanan Kızkayası Sulama Barajı’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Akar, bu projenin çiftçilere büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
Ayrıca, şap hastalığı nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası kredilerinin ertelenmesi talebi de raporda yer aldı.
Eğitim ve Barınma Sorunlarına Dikkat
Akar, ilçede bulunan yüksekokulda eğitim gören öğrencilerin barınma sorunu yaşadığını, bu nedenle ilçede bir öğrenci yurduna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Ayrıca, ilçe merkezindeki bazı okullarda 40-47 öğrencinin bir sınıfta eğitim gördüğünü ifade eden Akar, 149/1 parselde bulunan arsaya yeni bir okul yapılmasının önemine dikkat çekti.
Sosyal Yardım ve Dini Hizmet Talepleri
Akar, Kaymakamlık aracılığıyla yapılan sosyal yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelir sınırının 7.368 TL’den yukarı çekilmesi yönünde talepte bulundu.
Bazı kırsal mahallelerde imam eksikliği yaşandığını da belirten Akar, “Mahallelerimizde dini hizmetlerin aksamaması için gerekli atamaların yapılmasını istiyoruz.” dedi.
Sanayi PTT’si Yeniden Açılmalı
Muhtarlar Derneği ayrıca, 4 yıl önce kapatılan Sanayi PTT Şubesi’nin yeniden faaliyete geçirilmesini ve ilçede hayvancılıkla uğraşan üreticilere düşük faizli damızlık hayvan kredisi verilmesini talep etti.
“Mustafakemalpaşa için el birliğiyle çalışacağız”
Tuncay Akar açıklamasında, ilçenin kalkınması için ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:“Mustafakemalpaşa’nın her köşesinde hizmet kalitesini artırmak, üreticimizi ve öğrencilerimizi desteklemek, vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek hepimizin ortak hedefidir.”

