Öğrencilerden Başarılı Projeler.

NİLÜFER HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında, öğrencilerin bilimsel düşünce üretme, bilimsel araştırma tekniklerini öğrenmelerine zemin  hazırlamak, yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, tespit edilen problemlere bilimsel temelli çözümler üretme becerilerini arttırmak amacıyla öğrenciler ve danışman öğretmenlerce hazırlanan projeler, proje kapsamında yapılan çalışmalar 11 Haziran 2021 Cuma günü ilçemiz Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda ziyaretçilerin incelemesine sunuldu.
Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK desteği ile bu yıl ücüncüsünü düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı açtı. Düzenlenen bilim fuarında 43 öğrenci ve 27 danışman öğretmen tarafından 21 proje sergilendi. Fuar için düzenlenen açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa EFE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet ARDIÇOĞLU, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bedrettin KATMER, bilim fuarlarının önemine değinerek, “Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile üretmenin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu üreticiliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Sevgili öğrenciler, biliniz ki yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her bilimsel buluşun mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri, ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağı olacaktır.” diye konuştu.
Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonunda açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışının ardından 21 proje ziyaretçiler veİlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Şube Müdürü Mehmet ARDIÇOĞLU ve Mustafakemalpaşa TÜBİTAK Proje Sorumlusu Yücel DERSİN tarafından tek tek incelendi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Etiketler

mustafakemalpasagzt