RUMELİ DERNEĞİ’NDEN ‘ARNAVUTÇA’ KURSU

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen, ‘Arnavutça Dil Kursu’ için kayıtların başladığı müjdesini verdi.

Haziran ayında yapılan kongrede Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanlığı’na seçilen Necip Şen, Mustafakemalpaşa’da yaşayan Arnavut göçmenlerin en büyük hayallerinden biri olan dil kursu projesinin hayata geçirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen, yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimizde ‘İşimiz Gücümüz Rumeli’ demiştik. Göreve talip olduğumuz ilk günden beri çalışmalarını sürdürdüğümüz, bizlerin ve bizlerden önceki büyüklerimizin en büyük hayali olan ‘Arnavutça Dil Kursu’ projemiz nihayet hayata geçiyor. Kültürümüzün mihenk taşı olarak gördüğümüz konuşma dilimizi 7’den 77’ye her yaştan insanımızın öğrenmesi, gelecek nesillere aktaracakları en büyük mirasları olacaktır. Şahsım ve yönetim kurulum adına bu haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edison Bajrami hocamızın eşliğinde  ‘Bende Arnavutça Öğrenmek İstiyorum’ diyen tüm hemşehrilerimizi derneğimize kayıt için bekliyoruz. Kurslarımız, 18 Ekim’de dernek binamızda başlayacaktır” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt