GENÇ BİLALLER’DE BURSA BİRİNCİSİ MUSTAFAKEMALPAŞA’DAN
Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) 12. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Akay, Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda Bursa birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.


Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayesinde, Türkiye genelindeki imam hatip liseleri ve ortaokullarını kapsayan geleneksel mesleki yarışmalar, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma, Hutbe Okuma ve Hafızlık kategorilerinden oluşan yarışmalar, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini sergilemelerine imkân sundu.

Ömer Faruk Akay, Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda zirveye çıktı
Yarışmanın Bursa etabı, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlendi. Bursa genelinden 15 Anadolu İmam Hatip Lisesinin katıldığı organizasyonda, Ezanı Güzel Okuma kategorisinde sergilediği etkileyici performansla jüri üyelerinin takdirini kazanan Mustafakemalpaşa AİHL öğrencisi Ömer Faruk Akay, birincilik kürsüsüne çıktı.
Geçtiğimiz yıl Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda da birinci olan Akay, bu yıl elde ettiği dereceyle başarısını perçinledi. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Narin’in elinden ödülünü alan başarılı öğrenci, Mustafakemalpaşa’yı ve okulunu gururlandırdı.

