Kıbrıs Gazisine vefa ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünde Mustafakemalpaşalı Kıbrıs Gazisi Sami Çoban’a, bu anlamlı günün anısına ikamet ettiği Hacıahmet mahallesinde vefa ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarete Mustafakemalpaşa İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Semra Aslan, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Berna Olca ve Mustafakemalpaşa Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar katıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Türk Ordusunun 1974 tarihinde başlattığı Kıbrıs Barış Harekatında kahramanca mücadele eden 66 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Sami Çoban bu özel ziyaret nedeniyle duygu dolu anlar yaşadı. 3 çocuk 2 torun sahibi olan Gazi Sami Çoban, bir torununda Kıbrıs’ta asker olduğunu söyledi.

Kahraman gaziyi kutlayıp bir süre sohbet eden ilçe protokolünün ziyareti hediye takdiminin ardından son buldu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bugün kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir gündür. Bu vesile ile gazimizi ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Tüm gazilerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt