Türk Tektir. Doğu Türkistan’da Biz Demektir,

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik DEMİR Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili Adnan Menderes Meydanında Basın açıklaması yaptı. Demir yaptığı konuşmasında 

Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Mustafakemalpaşa’lı Hemşerilerimiz;



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bugün burada Ermenistan’ın kardeş can Azerbaycan’a saldırısını kınamak ve Azerbaycan’a destek için toplanmış bulunuyoruz. Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı püskürtürken şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.

Ermenistan, yıllardır yaptığı tahriklerin, tehdit ve saldırıların tepkisiz kalmasından aldığı cesaretle Temmuz ayında Tovuz bölgesinde ve son olarak geçtiğimiz günlerde cephe hattındaki köylerde sivil halka alçakça saldırılar düzenlemiştir. Ancak bu saldırılarda gereken karşılığı fazlasıyla görmüştür. Bundan ders almayan Ermenistan, emperyalist emellerini gerçekleştirmek için bir kez daha saldırmıştır. Bu saldırısının daha şiddetle karşılık görmesi karşısında uluslararası kamuoyundan destek beklemiş, ancak bu emeline ulaşamamıştır.

20’nci yüzyılın başlarında kurtuluş mücadelemizde ihanet eden hain zevat, bugün de kendine kalkan ettikleri batının sahte taahhütlerine itibarla yine Türk’e kalleşçe saldırıyor. O gün bize soykırım iftirası atanlar, bugün tüm dünyanın göz önünde bu iftirayı yalanlar şekilde toplumsal reflekslerini gösteriyor. Devletimiz çok olsa da milletimiz tektir. Ermeni devleti başta olmak üzere bütün dünya bilmelidir ki Türk tektir. Doğu Türkistan’da biz demektir, Kazakistan da biz demektir. Azerbaycan’da biz demektir. Kardeşlerimizin her zaman yanındayız. İki devlet bir millet olduğumuz kardeş Azerbaycan’a sıkılan her kurşunu kendimize sıkılmış olarak kabul ediyoruz. Kanımızın son damlasına kadar Azerbaycan’ın yanında olacağız.

Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kıymetli Mustafakemalpaşa’lı Hemşerilerimiz;

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin yaptığı çağrıda olduğu gibi bizde iktidarı, uluslararası toplumu ve Minsk Grubu’nu, Ermenistan işgalinin sonlandırılması ve sorunun çözümü için acilen daha ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz. Bu duruma sessiz kalabilmemiz asla mümkün değildir.Millet olarak yüreğimiz Azerbaycan’la birlikte atmaktadır. Azerbaycan davası Türkiye için partiler üstü,milli bir davadır. Devletimiz ve Milletimiz Azerbaycan’ın yanındadır. Azerbaycan devletinin de Ermenistan’a haddini bildirecek, işgal ettiği topraklardan söküp atacak gücü ve kudreti fazlasıyla vardır.

İYİ Parti Ailesi olarak bizler; yalnızca tek millet, iki devlet şiarına bağlı kalanlar dan değiliz. Aynı zamanda; tek millet, tek devlet idealinin sonuna kadar peşinde koşan bir geleneğin ve düşüncenin temsilcileriyiz. Düşmanca bir tutumun, sürekli bir saldırganlığın peşinden de asla koşmuyoruz; fakat kardeşlerimize yönelik bu sınır ihlalleri, insan haklarına aykırı yaptıkları saldırılar devam ederse; üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı olarak, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a Ermenistan’ın yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Kardeş Azerbaycan halkına ve kahraman ordusuna şehitleri için başsağlığı ve haklı davalarında muzafferiyet diliyoruz. Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını her platformda koşulsuz desteklediğimizi ve sonuna kadar savunacağımızı buradan ilan ediyoruz.Bir an önce Azerbaycan ordusunun şanlı zaferi ile Karabağ ve işgal edilmiş toprakların kurtulmasını, özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi  “Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir.”

Türk Dünyasının birlik ve beraberliği daim olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, Gazilerimiz şifa bulsun. Saygılarımla,

Etiketler

mustafakemalpasagzt