Adalet ve Demokrasi Haftasında ADD,den Mustafakemalpaşa,da Anma

Mustafakemalpaşa Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi (ADD), 30’uncu Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Heykel Meydanı’nda anma töreni düzenledi.

Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı törende adalet ve barış çağrısı yapıldı. Açıklamada; “Türk ulusu siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını, katillerini, işbirlikçilerini ve azmettiricilerini unutmayacak, unutturmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır. Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” denildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’da 30’uncu Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında  ADD Şubesi tarafından özel bir tören düzenlendi.

ADD Şube Başkanı Haşim Yoldaş, siyasi parti temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşların katıldığı Cumhurluk Meydanı’ndaki tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Demokrasi güçleri adına yapılan açıklamayı okuyan ADD Üyesi İsmail Bayrak şunları söyledi; “30’uncu Adalet ve Demokrasi Haftası’nda emperyalizm ve hain işbirlikçilerinin aramızdan aldığı Devrim Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ülkemizi karanlığa sürükleyen 12 Eylül faşist darbesinin zeminini oluşturma amaçlı siyasi cinayetlerin ilk perdesi, 31 Ocak 1990 günü Ankara’daki evinin önünde kurşunlanarak alçakça öldürülen Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un aramızdan bedenen alınması ile açıldı. Seri cinayetlerin diğer önemli halkası ise 24 Ocak 1993 günü ‘Kalpaksız Kuvvacı’ Uğur Mumcu’nun arabasına konulan bomba ile paramparça edilmesiydi. İşte her yıl bu iki cinayetin işlendiği 24 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasındaki ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’nda aziz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama kararlılığımızı yineliyoruz. Yılmaz Kemalist, sarsılmaz devrimci ve hukuk savaşçısı Prof. Dr. Muammer Aksoy; ülkemizin, cumhuriyetin kuruluş felsefesinden kopması, laik ve demokratik hukuk devleti olmaktan uzaklaşarak karanlık bir geleceğe sürüklenmesi tehlikesinin farkına varan 49 cumhuriyet aydınıyla birlikte, 19 Mayıs 1989 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurdu. Derneğimizin kuruluşu emperyal güçlerle işbirlikçileri, karanlık odakları çok rahatsız etti. 8,5 ay geçmeden Muammer Aksoy’u katlettiler. Cinayetin üzerinden 33 yıl geçmesine karşın tetikçiler ve arkasındaki güçler bulun(a)madı.”

‘AZİZ HATIRALARINI UNUTTURMAYACAĞIZ’

Muammer Aksoy cinayeti ile başlayan tertipler dizisinin üzerine kararlılıkla gidilmediği için, yeni suikastların yaşandığının vurgulandığı açıklama; “Kurucumuz Doç. Dr. Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Musa Anter ile süren bu vahşet, 24 Ocak 1993 günü Uğur Mumcu suikastı ile yeni bir boyut kazandı. Uğur Mumcu’nun katli ülkemizi derinden sarstı. Devletin bütün kademeleri bu cinayetin faillerini ve azmettiricilerini bulmaya söz vermesine rağmen, atılan her adım kimi ellerce engellendi. Adeta herkes bu cinayetin çözülmemesi için elinden geleni yaptı. Uğur Mumcu’dan sonra; Eşref Bitlis, Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, üyemiz Necip Hablemitoğlu ve yine bir 24 Ocak günü Diyarbakır halkının sevgilisi Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, aynı karanlık güçlerce katledildiler. Şüphesiz ki 1999 yılında katledilen Ahmet Taner Kışlalı da bu karanlık güçler tarafından katledilmiştir. Türk ulusu siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını, katillerini, işbirlikçilerini ve azmettiricilerini unutmayacak, unutturmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asma azim ve kararımızla başta Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu olmak üzere yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” sözleriyle son buldu.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt