Ahilik Haftası kutlandı

Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Ahilik Haftası kutlandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Cuma günü okul bahçesinde yapılan programa İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Gökçe, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Mustafakemalpaşa Belediye Mehter takımının gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmada Tarih Öğretmeni Ufuk Karaca ”Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan Ahilik teşkilatının dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi de teminatlarından birisi olmuştur.

Günümüzde esnaf ve zanaatkarların oluşturduğu kurumlar ahiliğin insana değer veren dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, saygı, bilgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir” ifadelerini kullandı.

Program ahilik kültürünü anlatan şiirlerin okunması ve Şed Kuşanma Törenini ile devam ederken, davetlilerin temsili ahilik çadırını gezmesi ile son buldu.

Etiketler

mustafakemalpasagzt