AMATÖR’DE HEYECAN BAŞLADI

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır ara verilen amatör futbol müsabakaları start aldı

Bursa 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı, hafta sonu oynanan maçlarla başladı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’yı Amatör Küme’de temsil eden 4 takımdan ikisi ilk haftayı galibiyetle kapatırken, iki takım ise 90 dakikayı beraberlikle bitirdi.

Roman Spor ve Çırpan Gücü’nün üç puanla tanıştığı ilk hafta müsabakalarında, 2014 Mustafakemalpaşa ve Yalıntaş ise önde götürdükleri karşılaşmalarda rakipleri ile yenişemedi.

Bursa 1. Amatör Küme’de 9-10 Ekim’de start alan yeni sezonun ilk haftası heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Mustafakemalpaşa temsilcileri Yalıntaş, Çırpan Gücü, Roman Spor ve 2014 Mustafakemalpaşa Spor, Pazar günü oynadıkları maçlarda diri bir görüntü sergilerken, taraftarlarına gollü maçlar izletti.

ROMAN SPOR DEPLASMANDA GÜLDÜ

5. grupta mücadele eden Roman Spor, deplasmanda Barbaros Spor ile karşılaştı.

Atıcılar-2’de oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken, Roman Spor ikinci yarıda Melih ve Umut’un golleriyle rakibini 2-0 mağlup etti. Sezona iyi bir oyun ve deplasman galibiyeti ile başlayan Roman Spor da maç sonunda büyük sevinç yaşandı. Roman Spor, sezonun ikinci haftasında Erikli Gücü Spor ile kendi evinde karşılaşacak.

YALINTAŞ SON DAKİKALARDA YIKILDI

8 yıl önce 2. Amatör’den şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselen fakat uzun yıllar futbol sahalarından uzak kalan Yalıntaş Spor Kulübü ise yeni sezona beraberlikle başladı.

5. grupta M. Vahap Çeki Tesisleri’nde Cumalıkızık Spor’u ağırlayan sarı-lacivertli ekip, maçın ilk dakikalarında Çetin’in attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda üstün olan Yalıntaş, ikinci golü Lütfü ile buldu. İlk devreyi 2-0 önde kapatan Yalıntaş, ikinci yarıya da etkili başlamasına rağmen kalesinde bir gol gördü. 60. dakikada Akın’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı lacivertli takım, mücadelenin son dakikalarında Cumalıkızık’ın ikinci golüne engel olamayınca heyecan dozu yüksek karşılaşma 2-2’lik skorla neticelendi. Yalıntaş, bu hafta sonu Samanlı Spor ile deplasmanda üç puan mücadelesi verecek.

ÇIRPAN FARKLI BAŞLADI

Bursa 1. Amatör Küme 6. grupta mücadele eden iki takımdan Çırpan Gücü ise M. Vahap Çeki Spor Tesisleri’nde Bursa Güven Spor ile karşılaştı.

Tecrübeli bir kadroya sahip olan Çırpan Gücü, 90 dakikasını baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada kırmızı siyahlı rakibine gol oldu, yağdı. Haftanın en farklı galibiyetine imza atarak, liderlik koltuğuna oturan Çırpan’ın 7-1’lik skorla kazandığı maçta golleri Eser (2), Tayfun (2), Emirhan, Onur ve İsmail Hakkı kaydetti. Grubun iddialı takımı Çırpan, ikinci hafta mücadelesinde Demirci Spor deplasmanına çıkacak.

2014, HARAKİRİ YAPTI

6. gruptaki bir diğer müsabaka da ise gençlerden kurulu 2014 Mustafakemalpaşa Spor, Şükrü Erdem Spor Tesisleri’nde Demirci Spor’u konuk etti. Zorlu maçta 1-0 geriye düşen 2014 Mustafakemalpaşa Spor, kalesinde gördüğü golün ardından rakibi karşısında etkili oldu.

İlk yarıyı Murat, Taha Berk ve Yusuf’un golleriyle 3-1 önde kapatan kırmızı lacivertli takım, ikinci yarının ortasında kalesinde bir gol gördü.

3-2’lik skor devam ederken 2014’ün file bekçisi Yunus Emre gördüğü kırmız kartla takımını on kişi bıraktı. Uzatma dakikalarında bir gol yiyen kırmızı lacivertli takım, kendi sahasında oynadığı maçta Demirci Spor ile 3-3 berabere kaldı. 2014 Mustafakemalpaşa Spor, grubundaki ikinci maçta Demetevler Spor’a konuk olacak.

Etiketler

mustafakemalpasagzt