AZMİN ZAFERİ ÇANAKKALE 108 YAŞINDA

Mustafakemalpaşa’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, 1. Dünya Savaşı’nda varlık-yokluk mücadelesinin yaşandığı Gelibolu’daki deniz muharebelerinin 108. yıl dönümü zaferi kutlanırken, şehit ve gaziler saygıyla anıldı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Şehit ve gazi yakınlarının da katıldığı Mustafakemalpaşa Şehitliği’ndeki programda duygusal anlar yaşanırken, vatan için canını veren şehitler dualarla yâd edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen ilk tören, Mustafakemalpaşa Şehitliği’nde yapıldı.

Çanakkale-Bir Hilal Uğruna’ temalı törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik, Jandarma Komutanı J. Ütğm Emre Kavak, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Askerlik Şubesi Başkanı Pers. Asb. Üçvş. İsmet Çağrı Ceviz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, STK temsilcileri, daire amirleri, şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

CESARET VE FEDAKÂRLIKLARLA DOLU BİR ZAFER’

Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asb.Kd. Üsçvş. İsmet Çağrı Ceviz, Milli Mücadele’ye ilham veren Çanakkale Zaferi’nin, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun kilometre taşı olduğunu kaydetti.

Asb. Kd. Üsçvş. İsmet Çağrı Ceviz; “18 Mart’ta Çanakkale Boğazı’ndan geçemeyen İtilaf Devletleri, 25 Nisan 1915’te Gelibolu’yu karadan geçmek istemişler, ancak askeri bir deha olarak öne çıkan Yarbay Mustafa Kemal’in ileri görüşlü muhakemesi neticesinde bunu başaramamışlardır. Çanakkale Zaferi, azmin, cesaretin ve fedakârlığın örnekleriyle doludur. Şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza kadar yaşatılacaktır. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

İBRAHİM ÖNAL’DAN ALKIŞLANAN PROGRAM

Şehitlik Anıtı’ndaki Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından tören, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda devam etti.

Resim sergisinin açılışından sonra İbrahim Önal Fen Lisesi’nin hazırladığı programda, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılırken, ‘Çanakkale Ne Diyor’ isimli oratoryo gösterisi sahnelendi.

Çanakkale Türküleri’nin seslendirildiği tören, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt