BAL-GÖÇ İFTARINDA BİRLİK MESAJI

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Mustafakemalpaşa Şubesi, her Ramazan ayında düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

Mustafakemalpaşa BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde düzenlenen iftar programı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Öğretmen Evi’ndeki iftar organizasyonuna; AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Sadi Kurtulan, CHP Bursa Milletvekili aday adayı Kıvanç Atmaca,  DEVA Partisi Başkanı Özlem Bayraktar, PAŞA-DER Başkanı Mustafa Gümüş, Karacabey BAL-GÖÇ Şube Başkanı Musa Öztürk, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda BAL-GÖÇ üyesi katıldı.

Davetlileri kapıda karşılayan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, gönüllerin buluştuğu iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara teşekkür ederek Ramazan ayının birlik ve beraberlik getirmesini diledi. Konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Arslan, BAL-GÖÇ olarak yaraların sarılması için azami gayret gösterdiklerini kaydetti.

BALKANLAR’LA DAYANIŞMA DAHA DA ARTACAK’

Mustafakemalpaşa’nın önemli bir kesiminin Balkan göçmeni olduğunu vurgulayan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan; “Son yıllarda Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında güçlü bir sinerji oluştu, dayanışma arttı. Bursa bu anlamda öncü bir şehir konumunda bulunuyor. BAL-GÖÇ olarak bu tabloyu en iyi şekilde okuyoruz. Büyük coğrafyadaki ecdadımızın gerek eserleri, gerekse oradaki soydaşlarımızın durumları, konumları bizim için önem arz ediyor. Bursa ve Mustafakemalpaşa her şeyin örneklerini verdiği gibi Balkanlardaki soydaşlarımıza sahip çıkmanın örneklerini de BAL-GÖÇ’ün de desteğiyle verecektir” açıklamasını yaptı.

KURTULAN VE ATMACA’DAN BAL-GÖÇ’E DESTEK

İftar programında söz alan AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Sadi Kurtulan ve CHP Bursa Milletvekili aday adayı Kıvanç Atmaca, Balkan göçmeni bir ailenin mensubu olduklarını hatırlattıkları konuşmalarında, BAL-GÖÇ’ün misyon ve vizyonuna uygun her faaliyetinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

ESKİ BAŞKAN’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Karacabey Şube Başkanı Musa Öztürk tarafından iftar yemeğinin ardından, 2009-2019 yılları arasında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Sadi Kurtulan’a, Balkan ülkeleri ile iyi ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt