BAL-GÖÇ’TEN GELENEKSEL BULUŞMA

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Mustafakemalpaşa Şubesi, geleneksel yılbaşı dayanışma yemeğinde buluştu.

Geniş katılımlı gecede konuşan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Mustafakemalpaşa’nın 110 kırsal mahallesinden 60’ını Balkan göçmenlerinin oluşturduğunu vurgularken; “Tüm Balkan göçmeni üyelerimiz ve vatandaşlarımız bilsinler ki, bizler bu ülkede ve ilçede azınlık değiliz” diye konuştu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa BAL-GÖÇ Şubesi’nin organizasyonuyla Saklı Bahçe Kültür Evi’nde düzenlenen geleneksel yılbaşı dayanışma yemeğine; BAL-GÖÇ Genel Merkez Başkan Yardımcısı Mert Tiryaki,

BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Karacabey BAL-GÖÇ Şube Başkanı Musa Öztürk, 2009-2019 Dönemi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve BAL-GÖÇ’e üye 70 kişi katıldı.

Gecede bir konuşma yapan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, 1985 yılından beri faaliyetlerini sürdüren BAL-GÖÇ’ün yalnızca bir hemşeri derneği olmadığını, Balkanlar’dan göç eden ve Balkanlar’da  yaşamlarını sürdüren soydaşların kültürlerini yaşatmak, aralarındaki sosyo-ekonomik dayanışma ve gelişmeyi sağlamak adına kamu yararına çalışan bir STK olduğunun altını çizdi.

‘BALKAN GÖÇMENLERİ AZINLIK DEĞİLDİR’

Kovid-19 nedeniyle son iki yıldır yılbaşı buluşmalarını gerçekleştiremediklerini hatırlatan Arslan;

“BAL-GÖÇ Şubesi olarak yine de bu ara dönemde çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Kongremizi yaptık, Bulgaristan’da art arda gerçekleşen seçimlerde etkin bir görev aldık ve Mustafakemalpaşa’da ilk kez sandık kurulmasını sağladık. Dernek üyelerimiz şunu bilmelidirler ki, bizler Mustafakemalpaşa’da azınlık değiliz. 110 kırsal mahallenin 60’ını Balkan göçmenleri oluşturmaktadır. Balkanlar’dan çeşitli sebeplerle Mustafakemalpaşa’ya göç eden ve bu bölgenin kalkınmasına her alanda imza atan, değer katan herkes, BAL-GÖÇ’ün doğal bir üyesi gibidir. Dernek olarak yeni dönemde daha aktif faaliyetler içerisinde olacağız. 2023 yılına sayılı zamanın kaldığı bu günlerde heyecanımız daha yüksek, yüreklerimiz daha güçlü atmaktadır.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023’te BAL-GÖÇ, her zamankinden daha güçlü adımlarla sahada olacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarken, derneğimize kuruluşundan bugüne emek veren tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.  BAL-GÖÇ Ailesi olarak tüm hemşerilerimizin yeni yılını kutluyor, ülkemize, milletimize ve Mustafakemalpaşa’mıza sağlık ve mutluklar getirmesini diliyorum” dedi.

‘BAL-GÖÇ DAHA KAPSAYICI OLACAK’

BAL-GÖÇ Genel Başkan Yardımcısı Mert Tiryaki ise bu yıl kuruluşunun 37’nci yılını kutlayan derneğin büyük bir aile olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Balkan göçmenleri ülkemizin temel taşı ve harcıdır. Yeni dönemde BAL-GÖÇ’ün kapsayıcılığı her ilçeye yayılacak, daha genç, daha dinamik, daha üretken bir yaklaşımla faaliyet yürütecektir. Tüm üyelerimizin yeni yılını kutluyorum” dedi.

BAL-GÖÇ üyeleri adına bir konuşma yapan Sadi Kurtulan ise Türkiye’nin etkin bir dış politika yürüttüğü Balkan coğrafyasında her ülke için bir dost ve barış köprüsü olduğunu vurguladı. “Kökü olmayan bir ağaç meyve vermez” diyen Kurtulan, BAL-GÖÇ’e de bu yolda önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Dayanışma yemeğinde Balkan ezgileriyle renkli ve coşkulu bir gece geçiren BAL-GÖÇ üyeleri, gönüllerince eğlendi.

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt