Başkan Girgin’den Kış Lastiği Uyarısı

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, araç sahipleri için zorunlu uygulamalarının başında gelen kış lastiği hakkında açıklamada bulundu.

1 Aralıkta Başlıyor



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Başkan Girgin, söz konusu uygulamanın Bursa’da 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacağını ve 1 Mart 2024’e kadar süreceğini söyledi ; “Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor” uyarısında bulundu.

Uygulama 1 Mart 2024’te Son Buluyor

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş.Vahit Girgin kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların Yol tutuşlarının arttırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık 2023 tarihinde başlayacağını ve 1 Mart 2024 ‘e kadar süreceğini söyledi.

Kış Lastiği Kullanılmalı

Başkan Girgin “Kış lastikleri aracın buzlu karlı, ve ıslak zeminde kayma riskini en aza düşürmeye yardımcı olur. Kış lastikleri yüksek orandaki yola tutunma ve yolu kavrama gücü ile kaza yapma riskini azaltır ve bu sayede daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanızı sağlar” diye konuştu.

Cezalara Dikkat

Ş. Vahit Girgin, kurallara uygun olmayan ve henüz kış lastiği takmayan sürücüleri 1 Aralık’a kadar eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarıda bulunurken ; “Kurala uymayan araçların sürücülere 2.568 TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca lastiklerini değiştirene kadar yola çıkmalarına müsaade edilmeyecek. Söz konusu ceza kesilecek”diyerek cezalara dikkat çekti.

Etiketler

mustafakemalpasagzt