Başkanlar Seçimi Değerlendiriyor.

Mustafakemalpaşa’da İlçe Başkanları Seçimi Değerlendirdi

Seçim tarihinin ve Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi ile Mustafakemalpaşa’da seçim hareketliliği başladı. Bir yanda partilerin milletvekili aday adayları hazırlanıyor bir yanda da partilerin ilçe başkanlıklarında seçimler için hummalı bir çalışma sürdürülüyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Partiler seçimler için ne düşüyor? Çalışmalar hangi yönde? Hangi parti iddialı, hangi parti kazanacağından emin? İşte Mustafakemalpaşa siyasetindeki son durum ve partilerin ilçe başkanlarının yaptığı birbirinden iddialı açıklamalar…

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı

Ahmet Beygirci:

2,5 yıldır ilçe başkanlığı görevi yürütüyorum. Seçildiğimiz ilk kongre sonrasında, ilk günden itibaren bir hafta sonra seçim varmış gibi çalışmaya başladık. İlçenin gitmediğimiz noktası kalmadı. Bazı yerlere 4. kez gittiğimizi görüyoruz. Bu da bizim sahadaki çalışmalarımızı kolaylaştırıyor. “Seçim var da o yüzden mi geliyorsunuz?” gibi bir cümleyi duymuyoruz.

‘Hasat Zamanı Geldi’

Bundan sonraki süreci, bizim yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplama zamanı, hasat zamanı olarak görüyoruz. Sandık görevlilerimizi gözden geçiriyoruz. Mustafakemalpaşa’nın seçmen kitlesinin hangi yönde olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Bizler de burada Cumhur İttifakı’nın bir temsilcisi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı olarak bugüne kadar en kısa içerisinde seçim olacak şekilde çalıştık.

Diğer tarafta 6’lı masa dedikleri bir ittifak var. Genel başkanımızın tabiriyle “Zillet İttifakı” olarak tabir ediliyor. Bizler de şu günlerde açık yüreklilikle zillet ittifakının olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Çünkü masaya oturanlar, masadan kalkanlar, hangi tehditlerle masaya oturanlar, daha önce HDP’nin olduğu bir oluşumda olmuyoruz diyen kişilerin tekrar o masada oturmaya devam etmeleri ve şu anda gördüğümüz kadarıyla HDP’nin de dahil olduğu bir masa cereyan ediyor. Bu da bizlerin daha fazla teşvikli çalışmasını sağlıyor. Türkiye Cumhuriyet öyle bir coğrafyaya sahip ki sürekli çevremizi örmeye çalışan düşmanlarımızın var. Genel başkanımız daha önce şöyle demişti; “Arkadaşlar beyaz pirinçten siyah taşları rahatlıkla ayıklayabilirsiniz. Ama önemli olan beyaz pirincin içindeki beyaz taşları görebilmektir” Bizler de bu süreç içerisinde baktığımızda bütün düşmanlarımızı gayet iyi biliyoruz. Ancak içimizdeki beyaz taşlar bizi yaralayan taraf oluyor. Mustafakemalpaşa’da bunlara imkan vermemeye çalışıyoruz. İl Başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile görüştüğümüzde yaptığımız, yapacağımız çalışmaları paylaşıyoruz, onlar da bizleri bu konuda yönlendiriyor. Mustafakemalpaşa’da yapmış olduğumuz çalışmalarla daha önceki dönemlere göre çok daha yüksek oy alacağımızı görüyoruz. Mustafakemalpaşa’da milliyetçi yapı çok fazla. Önceki zamanlarda parçalanmalar, farklı taraflara savrulanlar oldu. Genel başkanımız her zaman “Yuvanıza dönün” diye çağrılarda bulundu. Mustafakemalpaşa’da gaflete uyup, MHP’den ayrılıp diğer partilere giden pek çok seçmeniz var. Bizler bu konuda sürekli telkinlerde bulunuyoruz. Sizlerin gitmiş olduğunuz yol, milliyetçiliğin yolu değil. Başkalarınıza hizmet etmektense yuvanıza gelin. Türkiye’de söz sahibi olmak için birlikte çalışalım diyoruz. Şu anda pek çok kesimin 6’lı masadan rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Ben sizin aracılığınız ile onlara tekrar seslenmek istiyorum. Milliyetçilik MHP’de olur diyerek Mustafakemalpaşa’da bizden gafletle ayrılmış olan tüm ülküdaşlarımızı tekrar partimizin çatısı altında görmekten memnuniyet duyarım. Bu bağlamda düşmanın gemisine mermi taşıyacaklarına, kendi yuvalarında gönüllerinin rahatlığıyla düşüncelerini aktaracakları ortama sahibiz. Bizim kapılarımız her zaman kendilerine açık.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı

Serda Tandoğan Kuru

İş bitti. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday bile olacağını zannetmiyorum. YSK eliyle anayasanın maddesine göre aday olamaz dedirtecek ve kenara çekilip seyredecek. Çünkü beyefendi, yenilen Cumhurbaşkanı olamaz. Zirvede bırakır. Seçim çalışmalarına gelince köy köy planlamış olduğumuz programlarımız var. Kimi yerlere ittifak dostlarımız ile gideceğiz kimi yerlere de parti yönetimiz ile gideceğiz. 1 seneden beri bu çalışmaları yapıyoruz. Genel Başkanımızın bize sunduğu aile destek ve ÖBEK çalışmalarımız var. 1 yıldır tek tek, hane hane gezerek çalışmalarımızı yaptık. Haneleri dolaşarak hanelerde kaç seçmen olduğu, YSK’nın verdiği listelerde hayalet seçmen olup olmadığını kontrol ediyoruz.

‘İş Bitti, Bu Sefer Kaçış Yok’

Sandık görevlilerimizin tamamını hazırladık. Sandık görevlilerimizin halinde her okuldaki sandıklara bilişimciler atıyoruz. Islak imzalar atıldığı gibi ilçe, il ve genel merkezlere tutanaklar raporlanacak. Hemen seçim sonunda bu bilgiler geçilecek. Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgiler ile değil, İstanbul seçiminde olduğu gibi sandık verilerini ANKA ajansı üzerinden canlı olarak aktaracağız. Bu sefer kaçış yok. Oy çalacaklar gibi durum yok. Ülkenin yüzde 70’i parmak boyasının geri gelmesini istiyor. Mecliste tüm milletvekilleri soru önergesi veriyor. Kendine o kadar çok güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortakları bunu reddediyor. En az yüzde 58-60 ile seçimin bittiğini görüyoruz.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı

Tevfik Demir

25 Ekim 2017’de kurulmuş olan İYİ Partimiz, ceberut iktidarın yıkılması üzerine kuruldu. Bizim en büyük hedefimiz tek adam rejiminden kurtulmak. Mustafakemalpaşa ilçemiz 2018 yılında, 31 Mart seçimleriyle gün yüzüne çıkmış durumdaydı. Kazanmış odluğumuz seçimi bir şekilde elimizden aldılar. 493 gibi küçük bir oyla kaybettik, kaybetmedik de kaybettirildik. Süreç böyle oldu. Bayrak değişimi oldu. 2019 tarihinde ben göreve geldim. 2 dönemdir kazanılmış kongre ile görevimizin başındayız. Mustafakemalpaşa’da var gücümüz ile bu seçimlere hazırız.

‘Bizim En Büyük Hedefimiz Tek Adam Rejiminden Kurtulmak’

Teşkilat olarak dimdik ayaktayız. 7 belediye meclis üyemiz ile Mustafakemalpaşa Belediyesini temsil etmekteyiz. Üzerinde en çok durduğumuz konu sandık güvenliği. Bu işten bizim ağzımız yandı. Bunun akabinde sandıklarımıza çok iyi sahip çıkacağız. Önümüzdeki dönemlerde milletvekili aday adayları, sonrasında kesinleşmiş listelerimiz ile birlikte köy, kasaba, kent dağ taş demeden bu ceberut iktidardan kurtulmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Son anketlere göre Mustafakemalpaşa’da İYİ Parti yüzde 24,9 gibi bir oy oranına sahip. Her ne kadar anket olsa da bizim tespitlerimiz de bu yönde. Mustafakemalpaşa sağ tandanslı bir ilçedir. Bugüne kadar böyle gitmiştir. Vatandaşlarımız bu muktedirlerden kurtulmak istediklerini söylüyor. Yerelde de bunlardan kurtulmak

istiyor. Yerelde de bariz bir şekilde hiçbir şeyin yapıldığı aşikardır. Bu münasebetle İYİ Parti ilçe teşkilatı, Bursa İl teşkilatı olarak tam güçle seçimlere hazırız.

Bursa Büyükşehir Belediyesi içme suyu ihalesi yaptı. Kanalizasyon, gençlik merkezi, 3. Köprü Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Dere boyu projesi Devlet Su İşleri tarafından yapılıyor. Bir tek Sarnıç’taki sosyal tesislerin yüzde 33’ü Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ait. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin gözle görülür hiçbir şeyi yok. Bu işi bilmiyorlar. Bilmedikleri gibi de çalışamıyor, çalıştırılmıyorlar. Biz bu işi hakkaniyetiyle yapacağız. Hep bizim üzerimizden bazı siyasetleri götürüyorlar. Yol Karacabey tarafına gitti, Güllüce’de çıkış verilecekti ancak o da olmadı. Mustafakemalpaşalı vatandaşlarımız ve bizler kandırıldık. Hızlı tren ilçeye gelecek dendi ancak o da Karacabey’den geçti. Mustafakemalpaşa bu gidişle bir köy, kasaba olma yolunda hızla ilerliyor. İktidarı genelde ve yerelde biz alırsak, Mustafakemalpaşa’yı olduğu gibi hem Bursa’ya hem Türkiye’ye açacağız. Çünkü başka Mustafakemalpaşa yok. Biz gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Ekonomide, tarımda ve siyasette Mustafakemalpaşa’yı hak ettiği yere getireceğiz. Buna da kadrolarımız hazır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Mustafakemalpaşalı hemşehrilerimiz bize güveniyor. Bu güveni sarsmayacağız. Genel ve yerel seçimde bu güveni karşılayacağız.

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı

Sönmez Duman

‘Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı’nda destek olarak oy vereceğiz’

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı olarak geçtiğimiz günlerde 6’lı masanın ortak adayı olarak belirlenen Kemal Kılıçdaroğlu sizlerin de bildiği üzere Saadet Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantının ardından ilan edilmişti. Bizler de Ankara Saadet Partisi Genel Merkezi’ne giderek bu tarihi kararı yerinde ve canlı olarak Genel Başkanımız Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu’nun ağzından duyma imkanına sahip olduk. Yapılan istişareler sonucunda verilen bu karar tüm Saadet Partisi teşkilatları ve mensupları razı olmuş ve ortak adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı’nda destek olarak oy vereceğimizi beyan ederiz.  Bu kararın ardından il ve ilçe teşkilatları çok hızlı bir şekilde çalışmalarına başlamış ve bugün itibariyle Genel Merkez ve il teşkilatlarımızda milletvekili aday adaylığı için müracaatları almaya başlamıştır. Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun.

Yeniden Refah Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı

Seyfettin Bacık

Depremden dolayı seçim sürecine giremedik. Tüm yatırımızı, planlamamızı deprem bölgesine yaptık. Bölgede aşevleri kurduk. Ankara’da start verildi. Ancak durum değerlendirmesi il ve ilçelerde yapılmaya başlandı. Bundan sonra aktif olarak sahada yer alacağız. İlk olarak basın, STK’ları ziyaret edeceğiz. Sonra esnaf ve köylerimizi dolaşacağız. Parti olarak gelecekten çok umutluyuz. Yeniden Refah Partisi olarak ülkeyi yönetmeye hazır ekibimiz var. 15’e yakın profesör, akademisyen var. İş adamları, sanayiciler var. Bu ekip, nerede ne yapacağını çok iyi biliyor. Üstelik tüm bu isimler, Genel Başkanız Erdoğan Hoca’mızın yanında 30 yıl kalmış kişiler.

‘Gelecekten Çok Umutluyuz’

Şimdi belki bu seçimlerde AK Parti ile ilgili gelişim oldu.  AK Parti’den teklif geldi. 30 madde verildi. Olup olmayacağı noktasında genel başkanımızın açıklamasını beklemek durumundayız. Açıklama gecikebilir. Şahsi fikrim, ittifak yapmayalım yönünde. Ancak bazı profesörlerimiz, 30 maddelik planlarımız kabul edilirse ittifak yapalım, böylece daha hızlı yol alabiliriz diyor. Bizim koltuk sevdamız yok. Memleket sevdamız var. Bizim tarımda, ekonomide olmazsa olmazlarımız var. Sandıklarda arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Ancak daha önce seçimde olmadığımız için resmi olarak sandık başlarında görevli olamayacağız. Ancak sandıklarımızda gönüllü olarak görev alacağız.

Memleket Partisi İlçe Başkanı

Erhan Acet

Bizim şu anda Mustafakemalpaşa’daki üye sayımız 410 kişi. Bu üyeler, bizim başkanlığımızda üye olmuş kişiler değil. Benim başkanlığımda yapılan üyelikleri mazbatamı aldıktan sonra merkeze ileteceğim. Bir haftalık süreçte bir bu kadar daha kişi var. Biz üye sayımıza güvendiğimiz için seçim döneminde sandık başında olacağı. Son seçim döneminde olmadığımız için sandık görevlisi gönderemeyeceğiz ancak gözetmen gönderebileceğiz. Her vatandaş, sandık mühürlenene kadar görevli gözetmenlik yapabilir. Biz de bu hakkımızı seçimlerde kullanacağız. Seçim güvenliği ile ilgili genel başkanımızın seçim ittifakı çağrısı var.

‘Görev paylaşımı yapmaya hazırız’

Umarım böyle bir şey olur. Biz de Mustafakemalpaşa’da ve tüm kırsal mahallelerde diğer ilçe başkanları ile bir araya gelerek görev paylaşımı yapmaya hazırız. Herhangi bir çalınma, geçersiz oyların kullanımı gibi söylentilere mahal vermemek adına bu çalışmaları yapacağız. Aslında bu AK Parti’nin de lehine olacak bir durum. Seçim sonrasında söylenebilecek olumsuz sözler de böylece engellenir. Seçim günü tüm sandıkları, seçim noktalarını gezeceğiz. Öncesinde ise 2018 seçimlerinde binlerce sandığa Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevli gönderilmediği belirtildi. Bununla ilgili endişelerimiz var. Bunun haricinde şu an çok yeni bir partiyiz. Tüm sandıkları kapsayacak kadar yasal bir hakkımız ve üye sayımız yok. Ancak anayasanın tanıdığı hak sayesinde her sandıkta bir gözlemci olmasına dikkat edeceğiz.

Zafer Partisi Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı

Köksal Şenkoyuncu

Türk siyasetinde, Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler’i bölücülerle, tarikatçılar arasında tercih yapmaya kimse mecbur bırakamaz. ATA İttifakı olarak Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile Türkiye’nin en büyük sorununu çözmek için yola çıktık. 13 Milyon sığınmacıyı vatanlarına geri göndereceğiz. Böylece gıda fiyatları, kiralar, eğitim, sağlık ve ulaşım masrafları düşecek. Zafer Partisi’nin diğer ekonomi politikalarından haberdar olmak için bizi izlemeye devam edin.  Türkiye’de seçim güvenliği bizzat YSK tarafından tehdit ediliyor. YSK, bir yasal düzenlemeye gerek kalmadan mavi boya uygulamasına geçebilir. Seçim güvenliğini sağlamak için “Yasa gerekir” diyen YSK, mühürsüz oyları geçerli sayarken neden yasaları yok saymıştır?

‘Bu kaderi değiştirmek sizin elinizde.’

Başkanlık sistemi ile gelen iki kutuplu siyasetin seçmene dayatma adaylar ile tercih yapmaya zorladığı bu düzen bizim ve bizler gibi düşünen vatandaşlarımızın da desteği ile yıkılacak, parlamenter sistemin ilk adımı bu seçimde atılacaktır. Yıllarca Erdoğan hükümetine oy vermiş ama artık oy vermek istemeyen muhalefeti de beğenmeyen vatandaşımıza, Erdoğan hükümetini istemeyen ama muhalefet adaylarını yetersiz bulan vatandaşımıza, fikirlerimi kimse yansıtmıyor kime oy vereceğim diye düşünen vatandaşımıza buradan ilan ediyoruz. Müjdeler olsun, müjdeler olsun. Türk milletine 3. bir yol var artık. Zafer Partisi liderliğinde kurulan Ata ittifakının adayı Dr. Sinan Oğan cumhurbaşkanı adaylığı ilan etmiş ve bizlere yeni bir yol çizmiştir. Hedefimiz, ufkumuzdan büyük. Türk milliyetçilerine, vatanın, memleketin sevdalılarına iktidar ışığı doğmuştur. Gelin, bu ışık ülkemizi aydınlatsın.

Mustafakemalpaşa ilçe başkanlığı olarak söz veriyoruz. Yapılmak istenilen ama engellenen o askeri birliği ilçemize getireceğiz.  Size söz veriyoruz Güllüce sulama projesindeki beceriksizliğin hesabını soracağız, kimseye toprağımızı peşkeş çekmeyecek yarını düşünülmeyen projelere onay vermeyeceğiz. Türkiye’nin kaderi, Mustafakemalpaşa’nın da kaderidir. Bu kaderi değiştirmek sizin elinizde.

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt