Birlik ve Beraberlik Etkinliği Gerçekleştirildi

Türk kültürünü ve geleneklerini yaşatma ve tanıtma konusunda oldukça gayretli çalışmalar içerisindeyiz”



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Geçtiğimiz günlerde Mustafakemalpaşa Yörük Manav Türkmen Derneği’nin  gerçekleştirdiği etkinliğe ilgi yoğun oldu.Dernek ve festival hakkında konuşan dernek başkanı Şerif Acar  “Türk kültürünü ve geleneklerini yaşatma ve tanıtma konusunda oldukça gayretli çalışmalar içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim. 1.Türk Dünyası Keşkek Festivalinin, ilçe halkımızın bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteren önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

Bu festival sayesinde hem Türk kültürünü yaşatma fırsatı bulduk hem de gelecek adına neler yapabileceğimizi görme imkanı yakaladık. Sizlerin katılımıyla anlam bulan bu etkinlik, Türk dünyasının birliğine vurgu yaparak gelecek nesillere aktarılmak istenen değerleri ön plana çıkaracak. Sizlere bu güzel etkinlik vesilesiyle Mustafakemalpaşa Yörük Manav Türkmen Derneğimizin faaliyetleri konusunda kısa bir bilgi vermek istiyorum.

“Türk dünyası 1 keşkek festivalini gerçekleştirmemizin sebebi daha fazla kişiye ulaşmak kültürümüzü ufakta olsa sergileyip halkımıza yansıtmaktır”

Derneğimiz 2018 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve eğitime destek amaçlı kurulmuştur.2018 yılından günümüze kadar 680 ihtiyaç sahibi aileye ulaşılmış 63 öğrenciye burs verilmiş ve 40 öğrenci mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerde çalışma hayatına başlayıp destekte vermeye başladılar buda bizleri çok mutlu etmiştir. Aynı zamanda okul dönemlerinde talepler doğrultusunda ve bizim dernek yönetimimiz de bulunan arkadaşlarımızla birlikte araştırarak öğrencilerin kıyafet, kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Bu yardımları yaparken paraya ihtiyac duymadan bize güvenen destek veren iş

insanları ile birlikte hareket ediyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Türk dünyası 1 keşkek festivalini gerçekleştirmemizin sebebi daha fazla kişiye ulaşmak kültürümüzü ufakta olsa sergileyip halkımıza yansıtmaktır” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt