BULGAR DİPLOMATTAN SEÇİM ÇIKARMASI

Bulgaristan’da 2 Ekim’de yapılacak parlamento seçimlerinde, 82 kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da sandık kurulması kararlaştırıldı.

Bulgaristan’ın Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ile birlikte Mustafakemalpaşa’da yaşayan çifte vatandaşların oy kullanacağı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bulgaristan’da 2 Ekim’deki erken genel seçim öncesi Mustafakemalpaşa’da yaşayan soydaşlar bir kez daha sandık başına gidecek.

Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’yı ziyaret eden Bulgaristan’ın Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte oy verme işleminin yapılacağı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

BURSA’DA KAYITLI 4 BİNİ AŞKIN SEÇMEN VAR

Okul Müdür Vekili Şerife Aksu ile görüşen Bulgar Diplomat Lübenov, daha önceki seçimlerde de oy verme işlemenin gerçekleştirildiği okulda teknik çalışmalar yaptı.

Güvenlik önlemlerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Bulgar seçim görevlilerinin konaklanması, oy verme işlemi, sandık kabinleri ve elektronik oy kullanımı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İki hafta sonra gerçekleştirilecek seçimlerde, elektronik sistemdeki kayıtlı seçmen sayısı Türkiye genelinde 26 bin 19’a ulaşırken, bu sayı Bursa’da 4 bin 564, Mustafakemalpaşa’da ise 82 oldu. Çifte vatandaşlar, kimlik ve pasaport göstererek seçim günü de oy kullanabilecek.

Etiketler

mustafakemalpasagzt