Bursa Barosu gönüllülerinin ilk grubu dönüyor

On binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine giden Bursa Barosu gönüllülerinin ilk grubu Bursa’ya dönüşe geçti. Deprem bölgesinde yürütülen delil tespit çalışmaları ve soruşturmalar için Türkiye Barolar Birliği koordinasyonunda Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun ve yönetim kurulu üyesi Av. Umut Mısır ile birlikte bölgede gönüllü olarak görev yapan 13 kişilik gruptaki avukatlar, hasar tespit çalışmalarına katıldı. Adıyaman Adliyesi önünde Adıyaman Barosu pankartı arkasında vatandaşlara hukuki destek hizmeti veren avukatlar, deprem yardımlarının afetzedelere ulaştırılmasına aracılık etti. Avukat ofislerinin tespitine de katkı sunan Bursa Barosu üyesi avukatlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma başvurularını aldı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bursa Barosu’nun sağladığı konteyner da Adıyaman Adliyesi önüne yerleştirildi. Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, yüzyılın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde, on binlerce vatandaşın ölümüne yol açan her yapının bir suç mahalli olduğuna dikkat çekerek, sorumluların ve delillerin tespit edilmesi için Bursa Barosu gönüllü avukatlarının özveriyle çalıştıklarını, hem meslektaşlarına destek olduklarını, hem de vatandaşın hukuki açıdan bilgilendirilmesini sağladıklarını söyledi.

Öztosun, ilk grubun 5 günlük çalışma sonunda bugün Bursa’ya döneceğini belirterek, ikinci grubun da TBB koordinasyonunda diğer illere gideceklerini söyledi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun ve yönetim kurulu üyesi Av. Umut Mısır, diğer illere de giderek deprem bölgesindeki çalışmalara destek vermeye devam edecek.

Etiketler

mustafakemalpasagzt