BURSA BAROSU SAĞLIK HUKUKU KOMİSYONU: HEKİMLERİMİZİN YANINDAYIZ!

Bursa Barosu Sağlık Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Nilüfer Aydın, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, deprem bölgesi koşullarına da atıfta bulunarak “Her zorlu koşulda hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımız görevleri başında canla başla çalışıyor ancak haklarını alamıyorlar. Biz onların yanındayız” dedi.

Bursa Barosu’nda düzenlenen basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri Av. Erhan Yaşbey ve Av. Umut Mısır ile komisyon üyesi avukatlar katıldı. Komisyon başkanı Aydın, 14 Mart’ın, yurtseverliğin, bağımsızlığın, mücadelenin ve gönüllülüğün gerçek hikayesinin yazıldığı önemli ve unutulmaması gereken günlerden biri olduğunu söyledi. Aydın şunları söyledi:

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

“Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız koşullar her ne olursa olsun, en zorlu şartlarda, kendi canlarını hiçe sayarak, görev ve sorumluluk bilinci ile ilk müdahaleyi onlar yapmaktalar.

Yaşadığımız pandemi sürecinde bulaşıcı hastalık olmasına ve hastalığın meslek hastalığı sayılmamasına rağmen, hayatlarını hiçe sayarak, kendi ailelerinden uzak durma pahasına gece gündüz demeden canla başla çalıştılar.”

DEPREM BÖLGESİNDE 448 KURBAN

Geçtiğimiz ay yaşanan depremlerde, ihmaller nedeniyle hastanelerin yıkıldığını, kalan hastanelerin çok büyük bölümünün de hasarlar sonucunda kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Av. Nilüfer Aydın, şöyle devam etti:

“Depremlerin yaşandığı illerimizin deprem bölgesinde olduğu bilimsel bir gerçek… İnşaatların yasalara ve yönetmeliklere uygun yapılmamış olması, depreme ilişkin hiçbir önlemin alınmaması nedeniyle canlarımızı kaybettik. Enkaz altında kalan canlarımızı da koordinasyon ve arama kurtarma ekipmanı eksiliği nedeniyle kaybettik. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 101’i hekim olmak üzere 448 sağlık çalışanımız depremde vefat etti. Deprem kaçınılmaz ancak önlem almak ve kayıpları önlemek mümkün. Deprem olduktan kısa süre sonra gönüllü hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımız deprem bölgesine ulaştılar. Enkazların başında bekleyerek anında müdahale gerçekleştirdiler. Sahra hastaneleri ile konteynır alanlar kurulmadan önce çadırlarda kısıtlı ekipmanlar ile depremzede vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verdiler. Deprem bölgesinde halen hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımız görev yapmakta. Ancak bölgede su ve temizlik ekipmanlarının yeterli miktarda olmaması nedeniyle ikincil sağlık sorunları olan kızamık, kolera salgını büyük tehdit oluşturuyor. Her zorlu koşulda hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımız görevleri başında canla başla çalışıyor ancak haklarını alamıyorlar. Biz onların yanındayız…”

HAKSIZLIĞA UĞRAYANIN YANINDAYIZ

Çalışma koşulları günümüz şartlarında insani çalışma şartlarının altında ve çağdaşlarının çok gerisinde kalan sağlık çalışanlarının pandemi ve deprem sürecinde hayatlarını hiçe saydıklarını söyleyen Aydın sözlerini şöyle tamamladı:

“Dövülse de, öldürülse de, hakarete uğrasa da ‘giderse gitsinler’ denilerek hedef gösterilse de Hikmet Boran’dan devraldıkları bayrağı taşımakta kararlılar. Beni Türk hekimlerine emanet ediniz diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünün ne kadar doğru olduğunu tüm dünyaya başarıları ile kanıtlamanın gururunu yaşamaktadırlar. Tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor ve bizler onurlu mücadelelerinde bu ülke, bu topraklar, bu millet için haksızlığa uğrayan herkes için çalışmaya ve mücadele etmeye devam diyoruz.”

Etiketler

mustafakemalpasagzt