ÇALKAN-DER’DEN YÖRÜK ETKİNLİĞİ

Mustafakemalpaşa’nın Yalıntaş Mahallesi’nde bu yıl ilki düzenlenen Çalkandil Yörük-Türkmen Derneği Yörük Düğünü Şöleni’nde (ÇALKAN-DER) renkli görüntüler yaşandı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesilleri aktarılmasının amaçlandığı etkinlikte yapılan temsili yöresel düğün ilgi görürken, program yerel sanatçıların şarkılarıyla şenlendi.

Balıkesir Kepsut’a bağlı Çalkandil Derneği’nin organize ettiği Yörük Düğünü Şöleni, 2 Ekim’de Yalıntaş Mahallesi güreş alanında gerçekleştirildi.

Çevre kentlerden yoğun katılımın sağladığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Derneğin tanıtımı ve faaliyetlerinin anlatıldığı programda konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Bu tür derneklere sahip çıkmak, örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarılması için önemlidir” dedi.

ÇALKAN-DER Dernek Başkanı Hayri Çavuş ise yaptığı açıklamada; “Yönetim kurulu olarak şenliği uzun süredir yapmayı düşünüyorduk ancak araya pandemi girdi, dolayısıyla birçok etkinlik iptal oldu. Amacımız Yörük-Türkmen kültürünü ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak ve sevdirmek. Etkinliğimize uzaktan yakından katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yörüklerin düğün adetlerinin temsili olarak sunulduğu renkli etkinlikte yaklaşık 2 saat sahnede kalan yöresel sanatçı Emel Örgün’de şarkılarıyla misafirlere eğlenceli anlar yaşattı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt