Deprem Bölgelerine Destek Çağrısı

Mustafakemalpaşa Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından deprem bölgelerine yönelik destek çağrısı yapıldı.

Mustafakemalpaşa Ticaret Ve Sanayi Odası bugün yaptığı basın açıklama ile deprem bölgesine yönelik destek çağrısında bulundu. Mustafakemalpaşa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay tarafından yapılan açıklamada “ Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem yaşadık, 50 binden fazla canımızı kaybettik. 100 binlerce ev yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” denilirken TOBB ve ODA/Borsa camiası olarak desteklerin süreceği belirtildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Ticaret Ve Sanayi Odası’ndan destek çağrısı

“Her milli meselede olduğu gibi bu deprem sonrasında da TOBB ve Oda/Borsa camiası olarak hızla seferber olduk. Depremin olduğu ilk gün “ülkemiz ve illerimiz için ne yapabiliriz” diyerek TOBB ile irtibata geçtik. Odamız üyelerine işletmeler ile ihtiyaç duyulan her türlü ihtiyaç malzemesinin tedarik edilerek bölgeye ulaştırılmasını sağladık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından şu ana kadar 6 uçak, 7 gemi ve 4.157 TIR ve 725 kamyon yardım ve ihtiyaç malzemesi, 5.699 çadır, 1.418 konteyner, 153 seyyar mutfak, 551 iş makinesi ve mobil vincin bölgeye sevkini sağladı. Bu kapsamda desteğini depremzede vatandaşlarımızdan esirgemeyen ve dayanışma ile seferberlik ruhu içerisinde deprem bölgesine yönelik sağlanan tüm yardımlar için başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve odamız üyeleri ile ülkemiz iş dünyası adına şükranlarımızı sunuyoruz. İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası başlatılmış durumda. Başlatılan kampanya ile İş Dünyası olarak felaket bölgesindeki kentlerimizde depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç ile üyelerimizin kampanyaya desteklerini bekleriz. “ diyerek sözlerini noktalayan Uzkınay, tüm vatandaşların aşağıdaki yollar ile destek olabileceğini söyledi.

Bağış Kuralları:

Hayırseverler istediği tutarda bağış yapabilecektir.

Sanal POS aracılığı ve kredi kartları ile bağış alınabilecektir.

Kampanya kapsamında bağışlar, Birliğimiz hesaplarına yapılacaktır.

Ayrıca hayır severlerin zekatları da kabul edilmektedir. (https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/1094/afetzedeler-icin-zekat-parasiyla-barinma-yerleri-konteyner-cadir-konut-yapilmasi-caiz-midir)

Bağış tutarının tamamı vergi matrahından düşürülebilecektir.

Kampanya hesapları 1 Temmuz tarihine kadar açık olacaktır.

İnşaat ve İhaleler:

Konut yapılacak bölgeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecektir.

Arsa tahsisi ve altyapılar Bakanlık tarafından gerçekleştirilecektir. Konut yapım ihaleleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından gerçekleştirilecektir.

Yapı denetimleri TOKİ tarafından yapılacaktır.

İnşa edilecek evler, TOKİ modelinde 105 m2 ve 3+1 oda büyüklüğünde olacaktır.

Her bir blok 20 daireden oluşacaktır. İnşaatlar bittikten sonra depremzedelere kura ile teslim edilecektir. Bir dairenin inşa bedelinin, altyapı ve sosyal donatılar hariç 1,3 milyon TL civarında olması beklenmektedir. Mahalle, site, blok ya da daire bedelinin bağışlanması durumunda, ilgili bölüme bağışçının arzu ettiği isim verilecektir.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt