DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE YEM DESTEĞİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki hayvan yetiştiricilere yönelik destekler sürüyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karacabey Kaymakamlığı, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ve İnegöl Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından temin edilen yem destekleri, afetten zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a sevk edildi.

247 TONLUK DESTEK

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, yardım kampanyasına 3 tır dolusu hayvan yemi ile destek verdi. Mustafakemalpaşa’dan 140 ton, Karacabey’den 78 ton, Mudanya’dan 7 ton ve İnegöl’den 22 ton olmak üzere toplamda 12 tırlık 247 ton besi yemi, süt yemi, arpa, buğday silajlık mısır, küspe ve bir tır saman depremden etkilenen şehirlere ulaştırıldı.

YEM DESTEĞİ RESMİ GAZETE’DE

Afet bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’da Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre büyükbaş için 500 TL, küçükbaş için 50 TL yem desteği verilecek. Hayvancılık Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, Tarım ve Orman Bakanlığınca Ziraat Bankası aracılığıyla yem desteği tutarı ödenecek.

Etiketler

mustafakemalpasagzt