DOĞALGAZ YAYGINLAŞACAK, ALTYAPI SÜRECEK

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa’ya son dönemde yapılan yatırımları, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyu ile paylaştı.

DOĞALGAZ MÜJDESİ



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Toplantıda konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, vatandaşın en önemli talebi olan doğalgaz yatırımları için; “Orta Mahalle, Züferbey ve Lalaşahin mahallerinde eksik kalan binalar ile Ovaaazatlı hattı 2022 yılı yatırım programına alındı” dedi.

Hastanedeki doktor eksikliğinin 1,5 ay içinde giderileceğini, ihalesi yapılan Lalaşahin Külliyesi’nin de rekreasyon alanıyla bütünleşeceğini söyleyen Milletvekili Esgin, Lalaşahin ve Yalıntaş TOKİ konutlarının geleceği ve altyapı hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

‘KASABA SİYASETİNİ BIRAKALIM’

Altyapıya odaklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise muhalefetten gelen ‘koordinasyonsuzluk’ eleştirilerine ; “50 yıldır kimsenin ‘giremem’ dediği bu yatırıma, oy düşünmeden başladık. 300 milyon TL’lik bir yatırımın planlaması olmaz mı? Bu kasaba siyasetini bırakalım” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kredi borcunu yüzde 96 oranında ödediğini ve yatırım yapar duruma geldiğini vurgulayan Başkan Kanar, Güllüce OSB’ye 600 bin2’lik KOBİ OSB kurulması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

AK Parti Başkanı Murat Hallaçoğlu’da Lalaşahin Mahallesi’ne diş hastanesi açılacağının söyledi.

Mustafakemalpaşa’daki yatırımların masaya yatırıldığı toplantı, dün saat 11.00’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda; STK’lar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, AK Parti ve MHP yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Siyasi kadrolarla bir kader birliği yaptıklarını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, toplantıda yaptığı konuşmada, siyasetin millete hizmet olduğunu vurgularken teferruata takılmadan sonuca gitmek istediklerini belirtti.

MERKEZ VE KIRSALA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Milletvekili Esgin şöyle konuştu; “Geçtiğimiz aylarda belediyemizden EPDK’ya, ‘daha fazla doğalgazla buluşma’yı içeren bir talep gitti.  İmar problemlerinden dolayı merkezde sorunlar vardı, bunun için yasal düzenleme yaptık.  Orta Mahalle, Züferbey ve Lalaşahin’de eksiklikler var. Tatkavaklı ve Yalıntaş’ı doğalgazla buluşturduk şimdi Ovaazatlı’ya götürüyoruz. Tepecik, Yeşilova, Ormankadı, Kumkadı ve Tatkavaklı mahallerinin devamında Güllüce, Çeltikçi, Koşuboğazı, Durumtay, Yumurcaklı, Derecik ve Ocaklı’ya yönelikte bir doğalgaz süreci var. Merkeze yakınlık ve lisans alanları gibi süreçler için EPDK, AKSAGAZ ve Belediye nezdinde bu karalar alınacak. Merkezde Orta, Züferbey ve Lalaşahin mahallerinde eksik olan binaları, 2022 programına dâhil edilmek suretiyle doğalgazla buluşturuyoruz. Tepecik ve Yeşilova’nın da 2022 yılı içinde doğalgazla buluşması noktasında önemli bir adım atıldı. Bu yatırımlar, kırsala tersine göçü sağlayacaktır. Bunlar rutin yatırımlar değil, lisans alanı dışında olduğu için siyasi takibin sonucudur.  Halkımızın menfaatine önemli adımlardır.  Eski belde belediyeleri olmaları ve ayrıca imar planlarının olması işimizi kolaylaştırdı. 2023 yılından itibaren de diğer kırsal mahallelere doğalgazı götürmek için yoğun bir çalışma içinde olacağız.”

‘GENÇLİK MERKEZİ YILBAŞINDA AÇILACAK’

38 dönüm ve 28 bin m2’lik Gençlik Merkezi’nin büyükşehir düzeyinde bir yatırım olduğunu vurgulayan Milletvekili Esgin, çok amaçlı spor salonlarından yüzme havuzuna, 250 araçlık otoparktan sinema ve kültür merkezine kadar birçok aktivite merkezinin Mustafakemalpaşa’ya değer katacağını belirtti.  Milletvekili Esgin; “Yapım ve işletim protokolü, Büyükşehir Belediyesi, Spor TOTO Teşkilatı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Belediyesi arasında imzalanmıştı.  Büyükşehir Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu destekle merkezi 2023 Ocak’ta bitirmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın vizyonu olan Millet Bahçesi’nde de 74 dönümlük alanda daha fazla yeşil bölge insanımızla buluşacak. Millet Bahçesi’nde; bisiklet yolları, oyun alanları, gölet, sahalar, kıraathane,  kütüphane ve cami olacak. Yüzde 95 oranında bitirilmiş olan bu projeyi hep birlikte açacağız” dedi.

ALTYAPI DA KARARLILIK VURGUSU

BUSKİ’nin altyapıdan gölete, su sondajından dere ıslahına kadar Mustafakemalpaşa’ya son 4 yıl içinde 200 milyon TL’lik yatırım yaptığını kaydeden Milletvekili Esgin; “Bunlar pahalı yatırımlar ve hayatı kolaylaştıracak. Kamulaştırma ve ihaleye alan müteahhit firma kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Yarısı tamamlanan altyapı da böyle bir sorun yok. Vatandaşlarımıza bedel ödetmeden altyapıdaki kararlılığımız sürecek. Hizmetle ilgili Mustafakemalpaşa’nın alacakları vardı, Büyükşehir Belediye Başkanımız da ortaya güçlü bir irade koydu ” diye konuştu.

‘LALAŞAHİN TOKİ 1,5 YILDA, YALINTAŞ TOKİ 2025’TE BİTECEK’

Mustafakemalpaşa’nın kırsal mahallerinde yol yapım, parke, bordür gibi üst yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Lalaşahin TOKİ’nin sözleşmesinin 15 Eylül’de imzalandığını, 1,5 yıl içinde bitirileceğini, Yalıntaş’taki 400 konutluk TOKİ içinde 2023 yılında inşaatı başlatarak 2025 yılına kadar evleri teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ayrıca Lalaşahinpaşa Külliyesi’nin ihalesinin yapıldığını, çevre ve meydan düzenlemeleriyle bu bölgenin rekreasyon alanıyla bütünleşeceğini kaydetti.

‘DOKTOR EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK’

Milletvekili Esgin, eğitim ve sağlık yatırımları hakkında son olarak şunları söyledi;  “Depremsellik analizi sorunlu olan hiçbir okulda eğitim, sağlık binamızda hizmet vermedik. Doktor eksikliğinin tamamlanması noktasında yoğun bir çalışmamız oldu. Mecburi hizmet kurasında 24 doktor Mustafakemalpaşa’ya geldi. Yine uzman hekimlerle ilgili Sağlık Bakanlığımızın yaptığı düzenlemelerle birlikte bütün doktor eksikliğimizi 1,5 ay içinde tamamlayacağız.”

‘BU İŞLER PLANSIZ OLUR MU?’

Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise yaptığı 23 dakikalık sunumda 3 yıllık çalışmaları özetledi.

Mustafakemalpaşa’da yarım kalan yatırımlara odaklandıklarını söyleyen Başkan Mehmet Kanar, en büyük projenin altyapı olduğunu belirterek; “Siyaseten ne kadar zor olursa olsun bunu yapacağız.  50 yıllık esaret ortadan kalkıyor. İşlerin plansız, programsız yürüdüğünü söylüyorlar. Bir lafa bakın, bir de kimin söylediğine bakın. Bu kasaba siyasetini bırakalım. Tüm bu işler plansız olabilir mi, aklınız kesiyor mu? Biz bu işi, oyları düşündüğümüz için yapmıyoruz. İçme suyu, yağmur ve kanalizasyon borularının 2 ay içinde Hallaçoğlu Kavşağı’ndan Gençlik Merkezi’ne kadar tamamlandığını göreceğiz. 50 yıllık bir özlem için bu bekleme süresi uzun değil. Vatandaşımızdan sabır ve destek bekliyoruz” dedi.

EK BİNA TAŞINACAK

Bursa büyükşehir ve Spor TOTO destekleriyle yapılan ve maliyeti 150 milyon TL’yi bulan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin yılbaşında tamamlanacağını ve işletmesini destekleyeceklerini belirten Başkan Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de kirada olan ek binasının buraya taşınacağını kaydetti.

Başkan Kanar, Lalaşahin Pazaryeri’ni 750 bin TL’lik bir yatırımla genişleterek, sağlıklı hale getirdiklerini ayrıca Amfi Tiyato’yu da yıllar sonra yeni yüzüyle hizmete açtıklarını ifade etti.

‘REKREASYON ALANI VE MİLLET BAHÇESİ YENİ BİR MERKEZ OLACAK’

Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi’nin ilk etabının, yeşil ve yürüyüş alanlarıyla Mustafakemalpaşa’nın yeni bir merkezi olacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Lalaşahin Köprüsü’nün hizmete alınmasının ardından trafik yükünün yüzde 35 oranında rahatladığını, yapımı hızla süren 76 dönümlük Millet Bahçesi’nin içine RAM Eğitim Merkezi inşa edileceğini ve bir de huzur evi projesinin hayata geçirileceğini kaydetti.

SOSYAL TESİS EKİM’DE AÇILACAK

Suuçtu Tabiat Parkı’nın yol düzenlemeleri ile birlikte 15 milyon TL’lik bir yatırıma kavuştuğunu ifade eden Başkan Mehmet Kanar, TANAP destekli Muradiyesarnıç Sosyal Tesisleri’nin maliyetinin 3’te 2’sinin belediye tarafından karşılandığını dile getirerek; “Burası her yönüyle nezih bir mekân oldu. Ağustos’ta çıkan yangının ardından yenilemeye alınan tesis, biraz daha büyütülmüş bir şekilde Ekim ayında faaliyete açılacak” dedi.

HALK KÜTÜPHANESİNİN YERİ DEĞİŞİYOR

Başkan Kanar, İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Kütüphanesi’nin de Yunus Emre Mahallesi’ndeki Ali Koyuncu Kapalı Pazaryeri’ne taşınacağını, konu hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile anlaşma yaparak kütüphanenin bugünkü yerinin İtfaiye Parkı ile birleştirileceğini ifade etti.

‘ÇİFTÇİYE DAHA FAZLA DESTEK’

Mustafakemalpaşa’nın bir tarım ve hayvancılık bölgesi olduğu değerlendirmesinde bulunan Başkan Mehmet Kanar, 2019 yılında kurulan Tarımsal Hizmet Müdürlüğü ve Önder Çiftçi Derneği’nin önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Başkan Kanar; “Çiftçilerimiz, devletin verdiği hibe, kredi ve teşviklerden haberdar değildi. Artık tüm bu konularda bilgilendirme yapıyoruz.  Personelimizde kırsal mahallelerde eğitim veriyor.  Ürün bazında festivalleri de çeşitlendireceğiz. Üniversite ile işbirliği yaparak, hangi bitkilerin nerde yetiştirilebileceğini belirledik. Kara mürverden bamyaya, kekik ve biberiyeye kadar her alternatif ürünü işaretledik. TKDK’da en çok proje üreten olduk. İklim Değişikliği Müdürlüğü’nü de kurarak, kompost gübre makinesini hibe aldık. Üreticilerimize daha fazla gübre tedarik etmek amacındayız.” dedi.

Başkan Kanar, önümüzdeki süreçte hizmete alınacak olan Güneş Enerji Santrali’nden de tasarruf ve 7 milyon TL gelir beklediklerini ifade etti. 

‘SOSYAL BELEDİYECİLİK YAYGINLAŞIYOR’

Sosyal sorumluk projeleri kapsamında, ‘Biz Geldik’ ekibiyle 22 bini aşkın haneyi ziyaret ettiklerini, diğer kurumlarla da koordinasyon sağlanarak, vatandaşların sorunlarına ilgili müdürlüklerin de katkılarıyla çözüm sağlandığını belirten Başkan Mehmet Kanar, Hala Sultan Aşevi’nin de gönüllülerin katkılarıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.  Başkan Kanar ayrıca, belediye personelinden oluşan bir arama kurtarma ekibi kurduklarını, 2 aylık ciddi eğitimlerin ardından olası bir afette tam teşekküllü olarak bu birimin hizmet yapacağını dile getirdi.

KOBİ OSB GÜLLÜCE’YE KURULACAK

Konuşmasında, kültürel etkinliklerden engelli çalışmalarına, sokak hayvanlarının rehabilitasyonundan kurs eğitimlerine kadar birçok çalışmayı özetleyen Başkan Kanar, Güllüce OSB’de 600 bin m2 alan üzerine ikinci etap bir sanayi alanı oluşturulmasına yönelik planlamanın sürdüğünü dile getirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Güllüce kavşak noktasında küçük ve orta ölçekli işletmeler için bir sanayi alanı hazırladık. Küçük sanayi de büyüyen, OSB’ye de gelemeyen orta ölçekli yatımcılara bu bölgede yer vermeyi hedefliyoruz. Mustafakemalpaşa ve Bursa’dan buraya yatırımcı gelecek. Yeni bir gelişim alanı ve istihdam noktası olacak bu bölge, sosyal donatı alanlarıyla da beslenecek. Mustafakemalpaşa’nın en önemli projelerinde bir olan bu girişim için heyecanlıyım” dedi.

‘BELEDİYE, YATIRIM YAPABİLİR DURUMA GELDİ’

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin finansman durumu hakkında da konuşan Başkan Mehmet Kanar; “İlk geldiğimizde iş yapan bir yatımcıya 28 bin TL’yi cebimizden verdik. Şu anda Mustafakemalpaşa Belediyesi kredi borcunun yüzde 96’sını bugün itibariyle bitirmiştir. Atatürk Mahallesi’ndeki büyük bir alanı da kendi finansman olanaklarımızla satın alacağız. Kaymakamlık konutunun olduğu bölgeyi belediye kazandıracağız, Oğlan Tepe’ye yeni bir konut yapacağız. O alanı boşaltma niyetindeyiz. Jandarma bölgesini de almak istiyoruz. Yatırım yapabilir bir belediye noktasına gelmiş durumdayız. Hükümetimize, milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza, Cumhur İttifakı başkanlarımıza teşekkür ediyor, sabır gösteren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

LALAŞAHİN’E DİŞ HASTANESİ

Mustafakemalpaşa’da 4 yıldır görevde olduklarını hatırlatan AK Parti Başkanı Murat Hallaçoğlu ise 131 mahallenin her yönüyle röntgenini çektiklerini söyledi. Hallaçoğlu; “Mustafakemalpaşa’ya neler yaptığımızı anlatabiliriz, eksikleri tamamlayabiliriz. Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nin 3. katını çıktık. Suuçtu’ya Orman Genel Müdürlüğü ile yürüyüş parkuru kazandırdık, şimdi de Laşalahin Mahallesi’ne bir diş hastanesi açıyoruz. KYK yurdu çalışmalarında da iyi yerlerdeyiz” diye konuştu.

‘HİZMETLERİ GÖLGELİYORLAR’

MHP Başkanı Ahmet Beygirci ise konuşmasında; “31 Mart seçimlerinin boyutlarını gözler önüne serdik. Bunlar kolay yapılan işler değil. Biz, Belediye Başkanımıza desteğimizi ilettik; özellikle altyapı zorlu bir süreçti ve sakıntılar olacaktı. Bizim yüzümüzü kara çıkartmadı. Biz de teminat olarak arkasındayız. Birçok yatım bu dönemde gerçekleştirildi. Değerli yatırımların takipçisi ve destekçisi olacağız. Bizlerin yaptıklarını gölgelemeye çalışanlar var. Halka kötü bir şey yapılıyormuş gibi gösterenler var. Daha önceki dönemlerde kendileri de bu yönetimlerde bulundu. Neden o zaman yapmadınız, bize bıraktınız. İttifakımız güçlü bir yapıya sahip. Bu süreci 2023 seçimlerine taşıyacağız” dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Başkan Yardımcısı Gökhan Yıldız da konuşmasında; “Cumhurbaşkanı’mızın hizmet odaklı iradesi Bursa genelinde ve yerelde sürdürülüyor. Bu hizmet daha da artacaktır” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt