DUAYEN BAŞKANA GÜVENOYU

Mustafakemalpaşa’da Trakya Birlik’e bağlı S.S. 280 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde Başkan Bekir Bilbey, güven tazeledi.

1990 yılında yönetimine girdiği kooperatifin 1996 yılından beri başkanlığını yapan Bilbey, rakipsiz girdiği seçimde üyelerin tamamının oyunu alarak 4 yıl daha bu göreve seçildi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

S.S. 280 Sayılı Mustafakemalpaşa Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin birleştirilerek yapılan 2020/2021 ve 2021/2022 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 12 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’da, Hamzabey Mahallesi Seyit Ahmet Sokak’ta bulunan kooperatif hizmet binası salonunda düzenlendi.

1967 yılından beri Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren ve yağlık ayçiçeği üretiminde ortaklarına öncülük eden kooperatifin kongresi, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 145 ortaklı kooperatifin oy kullanmaya haiz 80 ortağından 50’si kongreye katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan birleştirilmiş genel kurulun divan başkanlığını Nadir Kaynak, kâtip üyeliklerini ise Ömer Goşkun ve Samet Acar yaptı.

‘VERİMLİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Bekir Bilbey, Mustafakemalpaşa’da ay çiçek üretiminin arttığını söyledi.

2021-2022 döneminde 673 ton ayçiçeği, 40 ton arpa ve 28 ton buğday alımı yaptıklarını belirten Bilbey, ortaklara 4 milyon 400 bin TL’lik ayni kredi sağlandığını kaydetti. Bu dönem içinde ayrıca 400 ton gübre, 1,5 ton ay çiçeği tohumu, 8 ton mısır tohumu, 3.5 ton yem, 41 ton ay çiçek yağı ve 215 ton ay çiçek küspesi satışı yaptıklarını dile getiren Bekir Bilbey, kooperatifin net karının vergiler düşünce 710 bin TL olduğunu ifade etti.

Genel Kurul’a katılımlarından dolayı ortaklara teşekkür eden Bilbey; “Trakya Birlik’in Türkiye genelinde 48 kooperatifinden birinin Mustafakemalpaşa’da bulunması, hepimiz için ekonomik bir değerdir. Ortaklarımıza yeni dönemde de katma değer sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE İBRA

23 maddelik gündemin görüşüldüğü kongrede, 2020/2021 ve 2021/2022 İş Yılı’na ait yönetim kurulu ve inceleme komisyonu çalışma raporları ile bilanço ve gelir tabloları okunarak,  oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildi.

Kooperatif genel kurullarının 2 yılda bir birleştirilerek yapılmasının kararlaştırıldığı kongrede, 2023-2024 İş Yılı çalışma programı ve tahmini bütçe okunarak müzakere edildi ve oy birliği ile kabul edildi.

BİLBEY’E TAM DESTEK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Trakya Birlik temsilcilerinin gözetiminde yapılan oy verme işleminde ise kooperatif yönetimi ve genel kurul temsilcileri için iki ayrı sandık kuruldu.

Sandığa giden 46 ortağın tamamının oyunu alan Bekir Bilbey başkanlığındaki Mustafakemalpaşa S.S. 280 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde yönetim ve birlik genel kurulunda 4 yıl süreyle görev yapacak üyeler şu isimlerden oluştu;

Yönetim Asil: Bekir Bilbey, Turan Ateş, Nusret Soysal, İlyas Serd

Yönetim Yedek: Sedat Avcu, Mustafa Beki, Yusuf Turhan, Sezayi Çapkın

Kooperatif Temsilcileri Asil: İsmet Turhan, Sedat Avcu

Kooperatif Temsilcileri Yedek: Nusret Soysal, İlyas Serd

Etiketler

mustafakemalpasagzt