EĞİTİME UEDAŞ DESTEĞİ

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında ‘Kaynakların Ortak Kullanımı, Mesleki ve Teknik Eğitimin Niteliği ve Etkinliğinin Artırılması İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Protokol kapsamında; Bursa’da resmi mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının öğrenci ve öğretmenlerine UEDAŞ tarafından verilecek çeşitli eğitimler, seminer, tanıtım, gezi, fuar, sergi, söyleşi, burs, kıyafet ve kırtasiye desteği, vb. çalışmalar ile makine, araç-gereç, donatım desteği ve atölye/laboratuvar kurulması amaçlanıyor.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür; “Mesleki ve teknik eğitimin en önemli amacı nitelikli insan yetiştirmek. Bizler mesleki eğitimde sektörün ön planda olmasını çok önemsiyoruz. Çünkü mesleki eğitimin asıl sahibi sektördür. Sektörün beklentilerine uygun bir insan gücü oluşturmalıyız. Bunu da en iyi sektörle beraber çalışarak yapabiliriz. Alanla ilgili çok bilgili ve tecrübeli bir ekibe sahibiz. Bu protokol, hem sektöre hem de bu alanda yetişen çocuklara bir değer katacak. Bu birlikteliğimiz bir başlangıç olsun. Kurumlarımız ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı ise Bursa’nın eğitim kalitesini daha da yukarı çıkarmak için imzalanan mesleki eğitimde iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

Protokol kapsamında seçilen okullarda proje sınıfları oluşturulacak; eğitim ve öğretimi destekleyici atölye/laboratuvarlar kurulacak. UEDAŞ personel istihdamında protokol kapsamındaki okul/okullardan mezun olan öğrencilere öncelik tanınacak. Öğrencilerin staj başvurularında UEDAŞ tesislerinde öncelik tanınacak. Okullarda görev yapan öğretmenler için UEDAŞ tarafından çeşitli kurslar ve/veya seminerlerden oluşan ‘Eğiticilerin Eğitimi (EĞİTEP)’ eğitimleri verilecek.

Öğretmen ve öğrencilere yönelik işletme gezileri, çeşitli tanıtım faaliyetleri, mesleki eğitimler, yurt içi ve yurt dışı fuar ziyaretleri, deneyim paylaşımı, kariyer günleri, sergi ve festival imkânları sağlanacak.

Etiketler

mustafakemalpasagzt