ESNAF SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETTE

Mustafakemalpaşa’da esnaf ve sanatkârların sicil işlemlerinin tek elden ve hızlı bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacak BESOB Sicil Müdürlüğü Şubesi, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Esnaf Odaları Hizmet Binası’nda faaliyete başladı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Artan üye sayı ile Mustafakemalpaşa’daki büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan Esnaf Sicil Müdürlüğü’nde esnaf ve sanatkârlar mesleki faaliyetleriyle ilgili; yeni kayıt, kapatma, unvan ve adres değişikliği, sicil tasdik, SGK belgelerinin onaylanması, sicil vize gibi tüm işlemleri yaptırabilecek.

Mustafakemalpaşa’da yerel ekonomi, istihdam ve üretiminin başlıca dayanaklarından olan esnaf ve sanatkârlar, yeni bir hizmete daha kavuştu.

Meslek odalarının talepleri doğrultusunda, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (BESOB) tarafından Mustafakemalpaşa’ya kazandırılan Esnaf Sicil Müdürlüğü hizmete açıldı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Hizmet Binası’nda bulunan Sicil Müdürlüğü Şubesi’nin açılışına, BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren meslek odalarının başkan ve yöneticileri katıldı.

ESNAFA HIZLI İŞLEM

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, göreve geldikleri süre içerisinde esnafların beklentilerini karşılama noktasında mesai harcadıklarını, Sicil Müdürlüğü’nün de Bursa’da esnafların yoğun olarak bulunduğu Mustafakemalpaşa’ya kazandırıldığını söyledi. Esnaf ve sanatkarların sicil işlemleri için artık Bursa’ya gitmek zorunda kalmayacağını kaydeden Bilgit, şubenin Karacabey’deki esnaflara da online hizmet vereceğini dile getirdi. Bilgit; “Sicil Büromuzun, üretim yapan, hizmet üreten esnaf ve sanatkârımıza daha hızlı hareket edebilmesine katkı sağlayacağı bir gerçektir. Dolayısı ile hem zaman kaybının önüne geçildi hem de Bursa’ya gelip gitmeden dolayı ulaşım harcamaları ortadan kalktı” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ KARŞILANDI’

Mustafakemalpaşa’nın ekonomik ve toplumsal hayatına büyük katkı sağlayan esnaf ve sanatkârın, Sicil Müdürlüğü’nün açılışıyla birlikte işlemlerinin kolaylaşacağını dile getiren meslek odaları başkanları ise ihtiyacı hissedilen bu hizmetin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, açılışın ardından meslek odaları başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt