GÖKTUĞ İÇİN SEFERBERLİK

Karacabey’in Taşlık Mahallesi’nde yaşayan Eray ve Derya Aykan’ın 1,5 yaşındaki oğlu SMA-2 hastası Göktuğ için Mustafakemalpaşa’da 3 gün sürecek yardım seferberliği başlatıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Göktuğ Aykan için 33 milyon TL gerekirken, Bursa Valiliği’nin izniyle Adnan Menderes Meydanı’nda açılan kermes, duyarlı vatandaşların ilgisini bekliyor.  Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 aylıkken SMA-2 ölümcül kas hastalık teşhisi konulan ve şu anda 1,5 yaşında olan Göktuğ Aykan‘ın yaşaması için gerekli olan 33 milyon TL’nin bulunması için kampanya başlatıldı.

KERMES, CUMARTESİ’YE KADAR SÜRECEK

Bursa Valiliği tarafından başlatılan kampanya kapsamında Mustafakemalpaşa’da yardım kermesi açıldı. Konuya duyarlı vatandaşların desteklerinin beklendiği Adnan Menderes Meydanı’nda 3 gün açık kalacak kermese yardımsever vatandaşlar ilk günden büyük ilgi gösterdi.

AİLE YARDIM BEKLİYOR

Şu anda 8,5 kg olan ve kasları her geçen gün eriyen Göktuğ’a, belirli aralıklarla spinraz isimli doz ilaç tedavisi uygulanıyor.

Kanunsuz iş yapmadıklarını belirten SMA-2 ölümcül kas hastası Göktuğ’un annesi Derya ve babası Eray Aykan, kampanyaya desteklerin açılan hesap numarası üzerinden yapıldığını dile getirdi.

Her ay hastanede olduklarını belirten Aykan ailesi, SMA hastaları için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan ve 33 milyon TL olan ‘Zolgensma’ adlı ilaçla tedaviye ulaşabilmesi gerektiğini vurguladı. “Allah kimseye evlat acısı göstermesin” diyen Aykan ailesi; “Bizim bu tedavi ücretini karşılamamız mümkün değil. Çocuğumuzun sağlığının yerine gelmesi için başlatılan kampanyaya uzaktaki, yakındaki eş dost tüm hayırseverleri ve duyarlı sanatçılarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt