Güçlü Kadın Başarı Ödülü Av. Tozbey’in

Bursa Barosu’nun bu yılki Güçlü Kadın Başarı Ödülü, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey’e verildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bursa Barosu’nun her yıl verdiği Güçlü Kadın Başarı Ödülü töreni, Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, dezavantajlı çocuklar ve kadınların kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri için harcadığı çabayla dikkat çeken Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey’e vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Öztosun, Tozbey’e ithafen şunları söyledi:



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

“Bursa Barosu olarak Dünya Emekçi Kadınlar Gününü, başarmak için engel tanımayan kadınlarımıza adadık. 2017 yılından itibaren verdiğimiz Güçlü Kadın Başarı Ödülü’nün sahibini 2023 yılında yaşadığımız deprem felaketi mağduru tüm kadınlara ithafen bu süreçte deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için mücadele eden, çaba gösteren kadınlar arasından belirledik.

Her kadın ayrı bir başarı öyküsü; evlat, kardeş, eş, anne, ev kadını ya da işkadını. Bir de kadınlarımızın gücüne güç katmayı kedisine amaç edinmiş kadınlarımız var.

Görevinizi yaparken işinize duyduğunuz saygı ve özveri; deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için gösterdiğiniz mücadele Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin çalışmalarına sunduğunuz gönüllü katkılarınız ile kız çocuklarımızın yetişmeleri, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve topluma kazandırılmaları için gösterdiğiniz çaba, kadın cinayetleri davaları ve İstanbul Sözleşmesi davasındaki çabalarınız övgüye mazhar oldu. Bursa Barosu Başkanlığı olarak takdire değer bulduğumuz görev bilincinizi ödüllendirmek istedik.

Her birimizin toplum içinde var olarak yaşama tutunabildiği bir dünyada, varoluşunuzla ödüllendirdiğiniz toplumun bir armağanı olarak size bu beratı takdim ediyor, yaşam boyu mutluluk ve başarı diliyorum.”

Av. Müjde Tozbey de, ödülün kendisini onurlandırdığını belirtti, çocuklar ve kadınların güçlenmesi konusunda gezdiği illerdeki gözlem ve tespitlerini aktardı. İstismar edilen, şiddete uğrayan çocuk ve kadınların genellikle yoksul kesimlerde olduğuna dikkat çeken Tozbey, toplumun tüm kesimlerinin refah düzeyi artırılmadıkça sorunu çözmenin zorluğuna vurgu yaptı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt