HAC KESİN KAYITLARI BAŞLADI

Salgın hastalık sebebiyle 2020 yılından bu yana yapılamayan ve yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin heyecanla beklediği 2023 yılı hac kuraları için kesin kayıt işlemleri başladı. 13 Mart tarihi itibarı ile başlayan kesin kayıtlar, 24 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

İşleri Başkanlığı, hacca gitmeye hak kazananlar için kesin kayıtların başladığını duyururken, Mustafakemalpaşa Müftülüğü tarafından da hacı adaylarının kesin kayıt tarihlerine kadar işlemlerini tamamlamaları gerektiği vurgulandı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül, kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının, 2023 yılı hac kesin kayıtları için organizasyon tercihi, havalimanı seçimi, hac konaklama ve oda tercihi işlemlerini Türkiye Portalı (e-devlet) üzerinden 24 Mart 2023 tarihine kadar yapılabileceğini dile getirdi.

MÜFTÜLÜK YARDIMCI OLACAK

Büyükgül; “8 Mart 2023 tarihinde malum olduğu üzere, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından noter huzurunda bilgisayar ortamında hac kuraları çekilmişti. Bunun neticesinde kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarımız bu yıl ilk kez e-devlet üzerinden hac organizasyonuna girerek kendi tercihlerini yapacaklar. Diyanet ile gitmek istiyorlarsa Diyanet ile acente ile gitmek istiyorlarsa acente tercihini yaparak konaklama tiplerine kadar kendi tercihlerini belirtebilecekler. Kesin kayıt hakkı elde etmiş olan bu hacı adaylarımız 13 Mart-24 Mart tarihleri arasında tüm işlemlerini tamamlayarak ve ücretlerini peşin veya taksitli yatırarak, kesin kayıt işlemelerini yaptırmak zorundalar. Bu tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini yaptırmayan hacı adaylarının hakları yanmış oluyor. Bu sebeple hacı adaylarımızın belirtilen süreler içinde mutlaka işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu hususta Mustafakemalpaşa Müftülüğümüz hacı adaylarımızın her türlü sorularına ve isteklerine yardımcı olacaktır” dedi.

Bursa genelinde önceden kayıtlı olan 96.419, bu yıl yeni kayıt olan 10.358 olmak üzere toplam 106.777 kişi 2023 yılı hac kurasına katıldı.

Etiketler

mustafakemalpasagzt