İKİNCİ EK YERLEŞTİRMEDE TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, 2021 YKS sonuçlarına göre ‘ikinci ek yerleştirme’ işlemlerinin başladığını açıkladı.

Tercihlerin 14-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini dile getiren Prof. Öz, MYO’daki 6 programda 82 boş kontenjanın bulunduğunu belirterek; “ İkinci ek yerleştirmelerde taban puanlar ön lisans programları için 140’a,  lisans programları için ise 170’e düşecektir” dedi.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz yaptığı açıklamada; “Birinci ek yerleştirmelerden sonra yükseköğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlara ikinci ek yerleştirmeler ile ilgili süreç başlamış olup, 14-18 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İkinci ek yerleştirmelerde taban puanlar ön lisans programları için 140’a, lisans programları için ise 170’e düşecektir” dedi.

MERKEZİ VE EK YERLEŞTİRMEDE TERCİH YAPMAYANLAR BAŞVURABİLİR

İkinci ek yerleştirmede tercihlerin yapılması ile ilgili kurallar hakkında konuşan Prof. Dr. Mehmet Öz, şu bilgileri verdi; “İkinci ek yerleştirme kontenjanlarını, 2021-YKS ek yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2021-YKS ek yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır.  2021-YKS ikinci ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2021-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan 24’ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

2021-YKS merkezi yerleştirmede ve 2021-YKS ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ikinci ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

İkinci ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-YKS merkezi yerleştirmede ve 2021-YKS ek yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir. 2021-YKS merkezi yerleştirmede ve 2021-YKS ek yerleştirmede tercih yapmamış adaylar da ikinci ek yerleştirmede tercih yapabilirler. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar tercih edebilecektir.

Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.”

BOŞ KALAN KONTENJANLAR

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’na boş kalan bölüm ve kontenjan sayıları şöyle sıralandı; İşletme Yönetimi 14, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 13, Pazarlama 25, Gıda Teknolojisi 2, Organik Tarım 16, Tohumculuk Teknolojisi 12.

Etiketler

mustafakemalpasagzt