İŞ DÜNYASINA KONUT SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası (TB), 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğündeki yardım kampanyasına devam ediyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Mustafakemalpaşa TB’nin geleneksel iftar yemeğini, geliri deprem bölgesine bağışlanmak üzere iptal ettiklerini açıklarken, TOBB ve iştiraklerinin 1 milyar TL’lik nakdi destekle başlattığı ‘İş Dünyası Konut Seferberliği’ kampanyasına da katılım çağrısında bulundu. Akkoyunlu; “Bu kapsamda değerli üyelerimizin de kampanyaya destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Büyük bir acıyı hep birlikte yaşadık ama şimdi o acıyı paylaşıp yaralarımızı sarabilmek için sağlam adımlarla yürüme zamanı. Siz de gelin ister bir daire ister bir tuğla karşılığı bağışta bulunun” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası’nın aylık gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, 11 şehri etkileyen deprem bölgesine yapılacak yardımlar görüşüldü.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu yaptığı açıklamada, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine hem nakdi hem de ihtiyaç olan yardım malzemelerinin gönderildiğini söylerken; “Tabii bunlar yeterli değil. Meclisimizin aldığı kararla yapacağımız iftar yemeği iptal ederek ücretini üyelerimizin tümü adına ve meclisimizin de yapacağı desteklerle deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi.

‘BİR TUĞLADA SİZ KOYUN’

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ülke genelinde başlattığı ‘İş Dünyası Konut Seferberliği (#elverin evyapalım)’ kampanyasını da tüm üyelere duyuran Akkoyunlu “TOBB Başkanımız, kamuoyuna yaptığı açıklamada her milli meselede olduğu gibi bu deprem sonrasında da TOBB ve oda/borsa camiası olarak hızla seferber olduğumuzu ifade etti. Türk iş dünyası olarak deprem bölgesindeki mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkânlarımızı seferber ettik, depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Günümüz itibariyle deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç, depremzedelere kalıcı-güvenli konutlar sağlanmasıdır. Bu kapsamla ‘İş Dünyası Konut Seferberliği kampanyası’ ile depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlanmaktadır.

Kampanya kapsamında TOBB ve iştiraklerimizde zorunlu olanlar dışında tüm harcama ve yatırımlar durdurulmuştur, tüm kaynaklarımız bu hayırlı işe seferber edilmiştir. Kampanya TOBB ve iştirakleri tarafından 1 milyar TL nakdi katkı verilerek başlatılmıştır. Bu kapsamda değerli üyelerimizin de kampanyaya destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Büyük bir acıyı hep birlikte yaşadık ama şimdi o acıyı paylaşıp yaralarımızı sarabilmek için sağlam adımlarla yürüme zamanı. Siz de gelin ister bir daire ister bir tuğla karşılığı bağışta bulunun, hem umudumuz yükselsin hem dayanışma ruhumuz ölümsüzleşsin” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt