Karacabey Belediyesi’nden kentin tarihi ve kültürel mirasına değerli katkılar sürüyor

Karacabey Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürüne yönelik çalışmalarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Son olarak, Karacabey Belediyesi Kültür Yayınları arşivine kazandırılan 3 eserin tanıtım ve imza günü gerçekleştirildi. Tarihi Fotoğraf Galerisinde gerçekleşen etkinlik, vatandaşların ve ilçe protokolünün de yoğun ilgisiyle karşılaştı. Karacabey Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürüne yönelik çalışmalarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

Karacabey Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen Şaban Yalazı’nın “Karacabey” kitabı sonrası, Araştırmacı Yazar Raif Kaplanoğlu’nun “1. Dünya Savaşı; Dönenler ve Dönemeyenler” adlı eseri ile Karacabey’in köklü ailelerinden olan ve Galip Paşa’nın torunlarından olan Seher Üstün Pehlivan’ın hazırladığı ve içerisinde Karacabey – Bursa ve İstanbul’da geçen hatıraları kaleme aldığı “Hatıra Defteri” adlı eser, Karacabey Belediyesi tarafından yayımlandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Karacabey Belediyesi Kültür Yayınları arşivine kazandırılan 3 eserin tanıtım ve imza günü gerçekleştirildi. Tarihi Fotoğraf Galerisinde gerçekleşen tanıtım ve imza günü, vatandaşların ve ilçe protokolünün de yoğun ilgisiyle karşılaştı.

“Çok ciddi emekler ve birikim var”

Etkinlikte konuşan Başkan Ali Özkan, “Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren Karacabey’imize çeşitli alanlarda hizmet etmeye çalışıyoruz. Tabi yollar yapılıyor, barajlar yapılıyor, hızlı tren projeleri geçekleştiriliyor ama bunun yanında bir de sosyal ve kültürel hayatımız var, Karacabey’de yaşayan insanlar var bu insanların geçmişleri var, gelecekleri var. Dolayısıyla kendimizi, kökü mazide olan atiyiz diye tabir ediyoruz. Hem köklerimizi, geçmişimizi bilmemiz gerekiyor hem de köklerimizden aldığımız güçle, kuvvetle, enerjiyle daha güçlü bir Türkiye kurma idealiyle geleceğe doğru yürüyüşümüzü devam ettirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede biz, çeşitli alanlarda Karacabey Belediyesi olarak faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şu anda imza günü olarak tertiplediğimiz bu etkinliğin, Karacabey’in kültürel ve sosyal hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü çok ciddi emekler, çok ciddi birikim, çok değerli çalışmalar var. Ben öncelikle Karacabey’in tarihi hakkında araştırmalar yapan araştırmacı yazar değerli Şaban Yalazı büyüğümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Yine bizi kırmayarak çocukluk dönemini, gençlik dönemini, aile dönemini, Karacabey’de yaşadığı anları bir kitap şeklinde Karacabeylilere, okuyuculara armağan eden ve bu eserini ‘Hatıra Defteri’ başlığıyla hazırlayan Seher Üstün Pehlivan hanımefendiye de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Bir çırpıda keyifle okuduğum bir eser oldu. Bunun yanında tabi ki Bursa’da bu alanda gerçekten bir marka olmuş ve çeşitli tarihi alanlarda eserler ortaya koymuş Raif Kaplanoğlu beyefendiyi de tebrik ediyorum. “Dönenler ve Dönemeyenler” adlı eseri Karacabey Belediyesi vasıtasıyla okuyucularına armağan etti. Ben hepsine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşma sonrası Başkan Özkan, ilk kitaplarını yazarlara bizzat imzalattı. İmza gününe Kaymakam Hakan Kafkas, İlçe Sağlık Müdürü Volkan Çiğdem, İlçe Müftüsü Abdullah Karaca’nın yanı sıra muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Harmanlı Mahallesi Muhtarı Erdem Çolak da böylesine değerli eserleri kente kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek, yazarlara ev yapımı salça getirirken, Yaren leylek ile dostluğu dünyaya yayılan Balıkçı Adem Amca da imza gününe katılanlar arasındaydı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, belediye tarafından ücretsiz dağıtılan kitapları yazarlara imzalatırken, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Etiketler

mustafakemalpasagzt