KIZ İHL İYİLİKTE YARIŞTI

Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Değerler Düşünce ve Medeniyetler Kulübü, geliri depremzedelere bırakılmak üzere yardım kermesi düzenledi.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Okulun tüm öğrencilerinin katıldığı gıda kermesinden elde edilen gelir, depremzedelerin yaralarının sarılması amacıyla Kızılay Şubesi’ne teslim edildi.

Son belirlemelere göre 48. 448 vatandaşın hayatını kaybettiği Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde yaraların sarılması için destekler sürerken, bu kapsamda Mustafakemalpaşa’da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi girişimiyle yardım amaçlı kermes düzenlendi.

KIZILAY’A BAĞIŞLANDI

Kız AİHL Değerler Düşünce ve Medeniyetler Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen kermes, sınıflar arası bir yardım ve iyilik yarışına dönüştü. Öğrencilerin kendi imkânları ile yaptığı gıda ürünleri okul bahçesinde satışa sunuldu. Toplamda 15 sınıfın ve velilerinin getirdiği günlük taze ürünlerin satışından elde edilen yaklaşık 23.000 TL, aynı günün sonunda Mustafakemalpaşa Türk Kızılay Şubesi’ne makbuz karşılığı teslim edildi.

‘İLK VE ÖNCÜ OLDULAR’

Okul öğretmenlerine, öğrencilere ve ailelere duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Kızılay Şube Başkanı Mustafa Eren; “Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Kulübü olarak ülkemizde yaşanan ve 11 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmada bizim de katkımız olsun istediler. Günlük taze ürünlerin satışından elde edilen yaklaşık 23.000 TL’yi Türk Kızılay Şubesi’ne teslim ettiler. Akl-ı selim ve kalb- i selim insana her zaman doğru yolu gösterir. Genç ve çocuk olsalar bile. Her sınıfın bir temsilcisinin olduğu bu bağış faaliyeti ile öğrencilerimize Kızılay’ımızı tanıttık. Kızılay’ı hem yerinde görmüş oldular hem de yardım duygusunu bizzat yaşadılar.

Yardım kampanyasında emeği geçen başta Okul Müdürü Ahmet Deniz, Müdür Yardımcıları Ahmet Demirhan, Halil İbrahim Közkurt, Bayram Balcı, Gamze Kurtoğlu, Hatice Turacı ve okulun öğretmen, öğrenci ve velilerine çok teşekkür ederiz. İyi ki varlar. Mustafakemalpaşa’da ilk ve öncü oldular” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Deniz ise deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlar için çok üzüntü duyduklarını ve duyarsız kalamadıklarını ifade etti. Deniz, öğrencilerin yardım duygusunu yaşamalarını ve sınıflarında yardımlaşmada ve iyilikte yarışarak kermes vesilesi ile kendilerini geliştireceklerini söyledi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt