KIZLAR, FARKLI TURLADI

Bursa Basketbol Yerel Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Mustafakemalpaşaspor Belediye U-14 Kız Basketbol A Takımı, çeyrek finalde karşılaştığı Bursa Büyükşehir Belediyespor’u farklı skorla geçerek tur atladı.

Bursa Basketbol Yerel Ligi 2022-2023 Sezonu çeyrek final maçları oynandı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

A-Grubu’ndaki son maçında Karacabey Belediyespor’u 85-41 yenerek gruptan 2’nci sırada çıkmayı başaran Mustafakemalpaşaspor Belediye U-14 Kız Basketbol A Takımı, çeyrek finalde eşleştiği Bursa Büyükşehir Belediyespor B- Takımı’nı etkili bir oyunla saf dışı bırakarak kupa yolculuğunu sürdürdü.

Şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atan U-14 Kız Takımı, 19 Aralık Pazar günü saat 13.00’da Vakıf Bera Spor Salonu’nda oynanan pota mücadelesinde Bursa Büyükşehir’i 108-31 mağlup etmeyi başardı.

ALMİNA YILDIZLAŞTI, GALİBİYET FARKLI GELDİ

Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Pota’nın Perileri, ilk periyodu 35-8, ikinci periyodu ise 33-4 önde kapatarak ilk yarıda soyunma odasına 68-12’lik üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da iyi bir performans ortaya koyan Belediyesporlu Kızlar, üçüncü periyodu 21-10 ve dördüncü periyodu da 19-9’luk üstünlükle kapatarak maçtan 77 sayı farkla 108-31 galip ayrıldı.

U-14’te Almina Sevinç’in 28 sayı kaydederek yıldızlaştığı maçta Dilasu Engin 19, Zeynep Alan 14, Selen Sincan 12, Zeynep Keleş 11,  Müge Özayaz 10, Esila Altınöz 8, Elif Ezgi Yılmaz 4 ve Nisa Şensahin’de 2 sayı ile skora katkıda bulundu.

RAKİP ULUDAĞ BASKET

Bu sonuçla yarı finale yükselen Mustafakemalpaşaspor Belediye U-14 Kız Basketbol A Takımı, Bursa Uludağ Basket ile finale çıkmak için kozlarını paylaşacak.

Belediye U-14 Kız Basketbol A Takımı’nın başarılı Antrenörü Üveys Cevher Yalçınkaya, her maça ayrı ayrı hazırlanarak şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdüklerini söyledi. Oyuncularını kutlayan Yalçınkaya;

“İkinci hedefimiz olan çeyrek finali de geçerek hedefimize bir adım daha yaklaştık ve yarı finale kalma başarısını gösterdik. Hedefimize adım adım gidiyoruz. Sezon sonunda inşallah ipi göğüsleyerek kupayı Mustafakemalpaşa’ya getirmek ve Türkiye Bölge Şampiyonası’na katılmak istiyoruz” dedi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt