KULELER KURULUYOR, LALAŞAHİN TOKİ’YE KAVUŞUYOR

Yüzlerce hak sahibi ailenin sabırsızlıkla beklediği konutlar hızla yükseliyor. 

 

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Lalaşahin Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından projelendirilen, dükkân, okul ve camiyi de içinde barındıran 683 adet TOKİ konutlarının inşaatı hızla sürüyor.

70 gün önce başlayan yapım çalışmalarında Mustafakemalpaşa tarihinde ilk kez bir inşaata 4 adet kule vinç kuruldu. Mühendis ve işçi dâhil 420 kişinin gece gündüz çalıştığı inşaat, takvimin yüzde 35 önünde ilerliyor. Gökhan Madencilik firmasının yürüttüğü çalışmalarda fiziki yapım oranı yüzde 26’ya ulaşan Lalaşahin TOKİ’nin 2023 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Mustafakemalpaşa’da Tatkavaklı ve Dere Mahalle’nin ardından TOKİ’nin Lalaşahin Mahallesi’ne kazandıracağı 3. etap projesinde çalışmalar hızlandı.

1 Kasım 2021’de yapılan ve daha sonrasında iptal edilen Lalaşahin TOKİ’de ikinci ihale yaklaşık bir yıl sonra 9 Ağustos 2022’de gerçekleştirildi. 15 Eylül’de yüklenici firmayla sözleşme imzalanmasının ardından Ekim ayı ile birlikte dev projede yapım süreci başladı.

KULE VİNÇ SAYISI 5’E ÇIKACAK

Lalaşahin Mahallesi 950 ada 10 parselde kurulan şantiye alanında, Mustafakemalpaşa için bir ilke de imza atıldı. Hava muhalefetine aldırış edilmeden sürdürülen çalışmalar kapsamında ilk kez bir inşaata 4 kule vinç kuruldu.

Yüklenici firma Gökhan Madencilik yetkililerinden Muhammet Çetin, hızla süren inşaat hakkında bilgiler verdi. 420 kişilik ekiple çift vardiya sistemi çalıştıklarını söyleyen Çetin, inşaatın TOKİ programının yüzde 35 önünde sürdüğünü, tamamlanma oranının ise yüzde 26 seviyelerine ulaştığını belirtti. Toplu konut projesinde 58 bloğun 45’inin temelinin döküldüğünü, 17 binanın da kaba inşaatının bittiğini ifade eden Çetin; “İnşaatın hızlı bir şekilde tamamlanması için 4 kule vinç kullanılıyor, birini de bu hafta kuracağız. Hafriyat çalışmaları tamamlandı. Elektrik, mekanik ve tesisat işleri ise devam ediyor” dedi.

HEDEF, 2023 SONU

Teslim tarihi 2024 Mayıs olan (600 gün) konutların, beklenen süreden daha kısa zamanda tamamlanacağı belirtilirken, inşaatın bu yılın Aralık ayında bitirilmesi hedefleniyor.

3+1 ve 2+1 daire şeklindeki Lalaşahin TOKİ için kuralar 13 Temmuz 2020 tarihinde çekilirken, proje kapsamında; 683 konut, 13 adet dükkân, 1 adet ilköğretim okulu ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt