Kumkadı Mahallesi Bu yılda İftar Geleneğini Yaşattı.

Mustafakemalpaşa’da halka açık iftar geleneğinin yaşatıldığı kırsal Kumkadı Mahallesi’nde bu Ramazan ayında da gönüller iftar sofralarında buluştu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mahalle sakinlerine öncülük eden Kumkadı Yeni Cami İmamı Mehmet Tak’ın 6 yıl önce göreve başlamasının ardından alınan ortak kararla,  Uluabat Gölü kıyısındaki mahallede halka açık iftarlar düzenlenmeye başlandı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin ardından 2023 yılı Ramazan ayında Hatay’a bağlı Antakya’nın Ovakent Mahallesi’nde depremzedeler için seferberlik başlatarak ihtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek desteği sağlayan Kumkadı gönüllüleri, bu Ramazan da ise mahalledeki iftar geleneğine kaldığı yerden devam etti.

11 ayın sultanı Ramazanı birlik ve beraberlikle geçiren mahalle, 30 gün boyunca halka açık iftarlara ev sahipliği yaptı. Ramazanın başından bu yana her akşam bir araya gelen 7’den 70’e tüm mahalleli, iftarı birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı. Kimsenin orucunu evinde yalnız açmadığı mahallede, ilk olarak 50 kişiyle başlayan iftar yemekleri, günler ilerledikçe yoğun bir katılımla 300’e kadar ulaştı.

Kumkadı Yeni Cami İmamı Mehmet Tak,  halkın Ramazan ile bütünleşmesini sağlayan geleneksel iftar programlarına destek sağlayan gönüllülere teşekkür etti.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt