Kurye ve Sürücülere Özel Güvenli Sürüş Eğitimi

Karacabey Belediyesi, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma ile mesleki eğitim görme imkânı bulamamış motosikletli kuryeler ve motosikletli sürücülere güvenli sürüş eğitimi verecek.

Karacabey Belediyesi, güvenli sürüş konusunda önemli bir çalışma başlattı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Karacabey Belediyesi, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma ile mesleki eğitim görme imkânı bulamamış motosikletli kuryeler ve motosikletli sürücülere güvenli sürüş eğitimi verecek. Motosiklet ve güvenli sürüş konusuna ilgi duyan herkesi kapsıyor

Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun uzun süredir yürüttüğü ve Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı Trafik Güvenliği Bilgilendirme Projesinin, mesleki eğitim görme şansı bulamamış motosikletli kuryeler başta olmak üzere ehliyeti olan ya da olmayan, motosiklet ve güvenli sürüş konusuna ilgi duyan herkesi kapsadığını belirtti. Başkan Özkan, eğitimlerin 50 dakikalık sürelerle 3 bölümden oluşacağını ve barkovizyondan interaktif sunumlarla eğitimlerin katılımcılara aktarılacağını ifade etti.

Son yıllarda ciddi artış var

Özkan, “Son yıllarda motokurye istihdamında hızlı bir artış var. Bu yoğunluk, ciddi riskleri ve kazaları da beraberinde getirebiliyor. Bu alanda bizler de belediye olarak faaliyet gerçekleştirmek için çok önemsediğimiz bir eğitime başlıyoruz. Eğitimlere motosikletli kuryerler olduğu gibi güvenli sürüş eğitimi almak isteyen, ehliyetli veya ehliyetsiz herkes ücretsiz olarak katılabiliyor” dedi.

Başkan Özkan, bu eğitimlerin önemine de vurgu yaparak, bugüne kadar 25 bin motosiklet kullanıcısının bu eğitimlere katıldığını söyledi. Özkan, kayıt yaptırmak isteyenlerin Karacabey Belediye Hizmet Binası girişindeki beyaz masalardan kayıt yaptırabileceğini ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler

mustafakemalpasagzt