LALAŞAHİN’E 5 YILDIZLI ÖĞRENCİ YURDU

Lise düzeyinde 10 devlet okulunun eğitim ve öğretime devam ettiği Mustafakemalpaşa’da yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ‘Lalaşahin Lise Yurdu’ projesinde inşaat hızla ilerliyor.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Lalaşahin İlim Kültür ve Eğitime Yardım Derneği himayesinde sürdürülen 72 öğrenci kapasiteli proje tamamlandığında Mustafakemalpaşa, teknolojik donanımlı çalışma odalarından zekâ oyunları laboratuvarına kadar öğrencilerin her türlü konforunun düşünüldüğü bir yurda kavuşacak.

Mustafakemalpaşa’da uzun yıllardır eksikliği hissedilen tam donanımlı öğrenci yurdu projesi için Lalaşahin İlim Kültür ve Eğitime Yardım Derneği harekete geçti.

Dernek öncülüğünde tüm projeleri hazırlanan, 2022 yılı Eylül-Ekim aylarında hafriyat çalışmalarına başlanarak temeli atılan Lalaşahin Lise Öğrenci Yurdu, Lalaşahin Mahallesi Lalapaşa Caddesi üzerinde bulunuyor. 5 ay önce başlayan inşaat çalışmaları hızla sürerken kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan yurt projesi enerji verimliliğine göre 3 katlı olarak tasarlandı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE EV GİBİ YURT

1553 m2 alana sahip olan 72 öğrenci kapasiteli Lalaşahin Lise Öğrenci Yurdu, her türlü ihtiyaç düşünülerek projelendirildi.

13 adet nezih yatakhanesi bulunan lise yurdu, her bir yatakhanede 6 öğrenci kalacak şekilde planlandı. 6 adet çalışma odasının yanı sıra içerisinde; TÜZDER Zekâ Oyunları Laboratuvarı, teknoloji donanımlı dinlenme ve rehberlik odaları, enerji, ütü ve çamaşırhane odaları, yemekhane, mescit, mutfak ve idare bölümlerinin yer aldığı projenin 2023 yılı Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

Öğrencilere, günde 3 öğün açık büfe sıcak yemek hizmetinin sunulacağı yurdun toplam maliyeti yaklaşık 14 milyon TL olacak.

Etiketler

mustafakemalpasagzt