Memleket Partisi Mustafakemalpaşa ofisi açılışı ve aday tanıtımı yapıldı

Memleket Partisi’nin Mustafakemalpaşa başkanlığının açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılışta partinin Mustafakemalpaşa adayı Zeynep Gökmen’in de tanıtımı yapıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Dün, Bursa Caddesi Etibank Yolu üzerinde Memleket Partisi Mustafakemalpaşa Seçim Ofisi Açılışı ve aynı zamanda Mustafakemalpaşa’da ikamet eden Psikolog Zeynep Gökmen’in Memleket Partisi Milletvekili adaylığı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Açılışa Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özcan Özel, Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Ümit Akkuş, Parti İlçe Başkanı Erhan Acet, Bursa Milletvekili Adayları ve partililer katılım gösterdiler.

Memleket Partisi’nin Mustafakemalpaşa’dan adayı Zeynep Gökmen

Açılış sonrasında yeni parti binasında Mustafakemalpaşa adayı Zeynep Gökmen’in tanıtımı yapıldı. Zeynep Gökmen’in konuşması şöyle;

Çok değerli hemşerilerim, partili yoldaşlarım, paydaşlarımız, basınımızın güzide emekçileri hepiniz, hoş geldiniz. Son zamanlarda yaşanan deprem felaketinde ve hemen ardından gelen sel felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza rahmetler, yaralı vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Hepimize geçmiş olsun.

Sözlerime başlamadan önce kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. 1993 yılında Alanya’da Doğu kökenli bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve lise hayatımı Alanya’da geçirdim. Üniversite hayatıma ise Uludağ Üniversitesi/Felsefe hemen ardından, Doğu Akdeniz Üniversitesi/Psikoloji ve İstanbul Üniversitesi/Çocuk Gelişim Lisans eğitimimi tamamlayarak devam ettim. Sevgili Eşim can yoldaşım, hayat arkadaşım Burak Gökmen ile tanıştıktan sonra Bursa Mustafakemalpaşa ilçesine yerleştim. Bir çocuk annesi ve mesleğini çok severek yapan herkesin bildiği şekliyle Psikolog Zeynep Gökmen’im.İnsanı anlama derdim, çocukluk diyebileceğim lise yıllarıma dayanır.

Mücadelemi ilk olarak gençlik yıllarında herhangi bir siyasi uzantının gölgesinde değil kollektif biçimde fakat bireysel düzlemde düzenlenen hak adalet yürüyüşleriyle gösterdim. Ben adaletsizlik kavramıyla tanıştığımda insanlar çoktan taraflara bölünmüştü ve ben psikolog olduğumda, herkes kendi yaşadığından muzdaripti; ben ise herkesin derdine iyi gelmek isteyendim şimdi siyaset ile yürümek istediğim bu yolda herkesin derdine ortak olup çözüm bulmak isteyenim Kısacası bu paydadaki açığı bilenlerdenim ve açığı kapatmak için bu yola baş koyanlardan olmak istedim. O yüzden bugün karşınızdayım ‘Dilimiz, dinimiz, ırkımız ve cinsiyetimizin farkı yok, tek fark isimlerimiz olmalıydı’ söylemleri ile çıktım siyasi yolculuğuma. Mesleğim gereği toplumun en küçük yapı taşı olan tek tek bireyler ve aile yapılarıyla çalıştım, onların çocukluk yıllarına, travmalarına, hayallerine, korkularına, mutluluk ve üzüntülerine dışardan bakan bir çift göz, işiten kulaklar ve iyileştirmeye çalışan iki kelam söz oldum. Şimdi ise halkımın yapı taşı olan müşterek sorunları dile getirmeyi vazife bilirim.

Herkes gibi istek ve talepleri olan biriyim;

En büyük arzum yarın evladımın yüzüne bakabilmektir. ‘Anne, sen o günlerde ne yaptın?’ dediğinde, cevap verebilmek istiyorum.

Ben bir anneyim, her anne gibi, evladımın geleceğine dair endişelerim var. Bugün, gençlerimizin yüzde 70’ının, başka ülkelerde yaşamak istemesi, bir anne olarak beni endişelendiriyor. Henüz küçük olsa da yarın evladımın da aynı hayali taşımasından endişe ediyorum. Bu nedenle, gençlerimizin Türkiye’ye yeniden güvenmesini istiyorum. Bunu sağlayabilmek için verilecek mücadelede, bana da görev düştüğüne inanıyorum.Eş itlik istiyorum, daha insanca yaşam koşulları, kadınlarımıza özgürlük, şiddetsiz bir yaşam diliyorum ve çocuklar için güvenli eğitim iyi bir gelecek.

Bazen hayal ediyorum;

Kadınların, karanlıkta güvenle yürüyebildiği bir Türkiye hayal ediyorum. Çalışanların, teri kurumadan hakkını alabildiği bir Türkiye hayal ediyorum. Gençlerin ülkelerine güvendiği, bütün gençlerimizin elinin iş tuttuğu bir Türkiye hayal ediyorum Annelerin tencereyi kaynatabildikleri, babaların evlatları karşısında boynunun bükülmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Kadının erkeğe, gençlerin ülkesine, çiftçinin tarlasına, her bir vatandaşının hayata küsmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Baskılandık, susturulduk engellemeler çoğu zaman bizi aşti; gücümüzün halk olmak kadar olduğu ifade edildi bizlere. Tamda şimdi halkın gücünü yeniden tanımlamamız gerekir, dedim, o yüzden şimdi sizlerin karşısındayım.

Çok güzel bir söz vardır doğduğun yer değil doyduğun yer diye. Doyduğum yer Bursa/Mustafakemalpaşa ve ben bir Mustafakemalpaşalı olarak diyorum ki; beslenme çantasını dolduramamış bir annenin derdi benim derdim, taşımalı eğitimden yorgun düşen genç kardeşim benim sorunum, Enerjisini atmak isteyen fakat yeterli sosyal alan bulamayan gençler benim ilk çözüm bulmam gereken konu ve en önemlisi siz burada bulunan tüm arkadaşlarım eşim dostum sevenlerim ve Mustafakemalpaşa halkı sizi dinlemek sizinle dertleşmek sizinle paylaşmak ilk öncelikli görevim olacak Maksadım kendi gücüyle gelişme gösteren siz değerli halkımızın temsilcisi olmaktır.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt