Mudanya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Oto atandı

Bursa’nın tek vakıf üniversitesi Mudanya Üniversitesinde akademik yapılanma sürüyor. Alanında etkin ve uzman isimleri kadrosuna katan Mudanya Üniversitesinde son olarak Sağlık Bilimleri Fakültesine atama yapıldı. YÖK tarafından gerçekleştirilen atama ile Prof. Dr. Remzi Oto, Mudanya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı oldu.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

REMZİ OTO KİMDİR?

Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Çalışma bölümünde 1974-1979 yılları arasında tamamladı.1979 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana bilim dalında göreve başladı. “Psikiyatrik Hastaların Aile Yapısı” konulu doktora 1984 yılında tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 1994 yılında Doçent, 1999 yılında Profesör oldu. Aynı zamanda hukukçu da olan Prof. Dr. Remzi Oto, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olmuş, aynı yıl avukatlık stajını başarıyla tamamlayarak, avukatlık ruhsatnamesini almıştır.

Psikiyatrik hastaların aile yapısı, psikiyatrik hastalarda psiko-sosyal tedaviler, aile, çocuk ve gençlik sorunları konusunda kitap ve makaleleri bulunan Prof. Dr. Oto, 1996-2000 yılları arasında Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesinin üst düzey yöneticiliğini yaptı. 2006-2008 yılları arasında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı, Dicle Üniversitesi Senatosu üyeliği ve Dicle Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini başarı ile tamamladı. Dicle Üniversitesi Psikolojik ve Sosyal Danışma, Araştırma ve Uygulama merkezinin kurucusudur.

Kadın ve Aile Sağlığı, Erken Yaşta Evlilikler (Çocuk Gelinler), Sokakta Çalışan Çocukların Rehabilitasyonu ve Çocuk Suçluluğu konularında tamamlanmış ve sürdürülen projeleri vardır.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt