MUSTAFAKEMALPAŞA’ DA VEKİLLİK BİLMECESİ

Yaklaşan genel seçimlerin hareketliliği ve siyasilerin Vekil olma heyecanı Ülkemiz, Bursa’ mız ve İlçemizde hissedilmeye başlandı.

Gerek iktidar gerek ise muhalefet kanadından bazı isimler konuşulmaya, yorumlanmaya başlandı bile. Genel seçimlerin en kötü ihtimal ile Haziran ayında yapılacağı gerçeği siyasi platformu hareketlendirdi. Bu yolda niyeti ve hedefi olan bazı isimler çalışmalarına görüşmeler ile başlayalı da duyumlarımıza göre çok oldu.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’ mızdan Vekil çıkmayalı 2 dönem oldu. Rahmetli Ali Koyuncu İlçemiz son vekili idi. İktidar partisinin bölge olarak nitelendirdiği Karacabey-Mustafakemalpaşa bandında Ali Koyuncu’ dan sonra Önder Matlı, sonrasında ise Mustafa Esgin değerlendirildi. Muhalefet kanadından ise Mehmet Küçükaşık’ tan sonra bir isim gelmedi.

İlçemizin geldiği noktada hep Ankara bağlantılarımızın zayıf oluşu, Vekil olarak bu topraklarda ikamet eden, aile mezarlığının bu İlçede olduğu özetle bizden birilerinin olmayışının olumsuz yönde etkili olduğu konuşuldu.

Şimdi genel seçimler yaklaşırken, Bakan bile çıkarmış bir İlçe olarak Vekil adayımızın olup olamayacağı merakla irdeleniyor.

Olası Vekil aday adayları ise kamuoyunda konuşuluyor. Süreç başladığında görevinden istifa ederek aday adaylığına müracaat edecek isimler kamuoyunda paylaşılıyor.

İktidar kanadında genel seçimlerde adaylık stratejisi ve Genel Merkezin müsaade edeceği istifaların hangi mevkilerde olacağı henüz bilinmezken, öncelikle Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ ın çalışmalarında vekillik yatırımı olduğu söyleniyor. Bire birde bu soruya ‘’ aday adayı değilim ‘’ diye yanıt verse de, daha önceki İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı adaylık süreçleri göz önünde bulundurulunca bu cevabın siyaseten verilmiş bir cevap olduğu görülüyor.

Ak Parti cephesinde İl Başkanlığına yakınlığı ile bilinen, Davut Gürkan’ ın güvenini kazanmış İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu da Vekillik için konuşulan isimlerden. Siyasette İl ve İlçe Başkanlarının bir üst basamağa geçişi daima daha kolay ve olası olarak yorumlanmış, bu gerçeği de daha önce Belediye Başkan adaylarında yaşamıştık.

Ak Partide İlçemiz önceki Başkanlarından, Ticaret Borsasının iki dönemdir başarılı Başkanı Saadettin Akkoyunlu ise Vekilliğe yakıştırılan diğer bir isim. Çalışma ve görüşmelerinin olduğu konuşulurken, Matlı grubu ile olan yakınlığı saklı ya da gizli değil.

Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Özmen ise, duruşu ve tavırlarıyla Vekillik aday adaylığında adından söz ettiriyor. Başarılı bir iş adamı olan Özmen’ in, kamuoyunda karşılığı olduğu gözleniyor.

Cumhur ittifakının Ak Parti kanadından bölge Milletvekili olan Mustafa Esgin’ in ise adaylık hususunda yapacağı ataklar merak ile bekleniyor. Çünkü bölgede hazırlanan bu isimler ile mücadele ederken bir de döneminin başarı çizelgesi Genel Merkez tarafından değerlendirilecek. Bölgemizde mi devam edecek ya da bölgesi değişerek mi görev verilecek adaylık süreci bu sorular için belirleyici olacak.

Aslında en büyük sürpriz isim olarak konuşulan, Ak Parti adına İlçemizde geçtiğimiz 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Sadi Kurtulan. Köklü siyasi bağları çok iyi bilinen, üç buçuk yıldır sessiz gibi görünse de siyasi bağlantılarını asla koparmayan, umulmadık manevraları ile şaşırtan Sadi Kurtulan isminin yabana atılmaması gerekiyor.

Bölge Vekilliği konuşulan İlçemizde, şu da unutulmasın bir de Karacabey varlığını devam ettirmek isteyecektir. Mevcut Belediye Başkanı Ali Özkan, güçlü bağlantıları olan ve ekonomik olarak Karacabey’ i iyi yerlere taşımış bir isim olarak biliniyor. Dolayısıyla bölgede Ak Parti kolunda şansı yüksek bir siyasi figür.

Muhalefet tarafına baktığımızda Chp İlçe Başkanı S. Tandoğan Kuru aday adaylığını ilan etmiş durumda. Resmi olarak süreç başlamadan ilk hamleyi yapan Kuru,  Bursa içerisinde sanki yeni bir yapılanma yolunda olan Chp içerisinde kendisine şans bulabilecek mi merak konusu.

Ayrıca Chp İl Başkanlığı yönetiminde yer alan Erol Bora’ nın da aday adaylığı kuvvetle muhtemel. İl yönetiminde oluşu artı bir avantaj mıdır zaman içerisinde çözülecektir.

Chp  cephesinde aslında İlçemizden bir isim daha aday adayı olarak çıkacak denmekte. Henüz teyit alınamayan bu bilgi için isim ifade etmek zor.

Millet ittifakının İlçemizdeki güçlü ismi olan İyi Parti de ise net isimler çıkmış değil. Kongre süreci yaşayan ve daha çok Partililerin bu seçime odaklandığı dönemde Vekil aday adaylığı gölgede kalmış gibi. Ancak, İlçemiz İyi Parti cephesinde kesinlikle bir aday adaylığı sürprizi olacağı aldığımız bilgiler arasında bulunuyor.

İlçemizde Vekillik aday adaylığı sürecinde daha farklı isimlerin de çıkması muhtemel olduğu edilen bilgilere göre anlaşılıyor. Uzun yıllardır Vekil hususunda aradığını tam olarak bulamayan İlçemiz bakalım bu seçimlerde umduğunu bulabilecek mi?

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt