Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Genel Kurulu yapıldı

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda önceki dönem atama ile göreve gelen Selda Özel güven tazeledi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa’da geçtiğimiz yıllarda kuruluşu gerçekleştirilen Mustafakemalpaşa Otizm Derneği’nin genel kurulu 22 Ocak 2023’te gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşma yapan Selda Özel, yeni dönemde de başkan olarak seçildi. Derneğin yönetim kurulumda ise Başkan Yardımcısı Şakir Uçan, Sekreter Serap Türk Aygün, Sayman Gökmen Korkmaz ve Yönetim Kurulu Asil Üyesi Zeynep İmer yer aldı.

 

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği başkanı Selda Özel oldu

Genel kurulda açıklama yapan Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkanı Selda Özel şunları söyledi;

Sayın Divan Başkanım, Sayın Hazirun ve Saygı değer misafirlerimiz. Mustafakemalpaşa Otizm Derneği’mizin olağan genel kurul toplantısına hoş geldiniz. En başta derneğimizin kuruluş amacı olan O nun için hep beraber sloganı ile bugün burada derneğimizi daha da güçlendirme adına toplanmış bulunuyoruz.

Her çocuk kendi dünyasında farklıdır ama çocuklarımızın farklılıkları onların toplumdan maalesef soyutlanmasına neden olmuştur. Bu yüzden bu farklılığı taşıyan çocuklarımız için üzerimize düşen bazı görevler vardır. Bu görevler sadece hukuki görevlerimiz değil aynı zamanda insani görevlerimizdir. Bunlarla şu ana kadar şartların zor olmasına rağmen ne kadar ilgilendiysek bundan sonrada ilgilerimizi arttırarak çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Bu çocuklarımız toplumda ve çocuklarımızın da diğer bireylerle aynı şartlarda yaşama hakkı var. Yaşama hakkı kutsaldır. Kimsenin Yaşama hakkı zaten engellenemez. Yaşama hakkını bizim kadar yaşayamadıkları, bizim kadar toplumun imkanlarından istifade edemedikleri için onlar bizden alacaklı bizde çocuklarımıza karşı borçluyuz ve bu borcumuzu yerine getirmeliyiz. Bu borcu yerine getirmeye çalışan Mustafakemalpaşa Otizm Derneği olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız, 6 aylık kısa görevimiz boyunca derneğimizin gelirlerini arttırmak ve aynı zamanda derneğimiz üyesi annelerimiz için derneğimiz binasında Halk Eğitim Merkezi ile birlikte dikiş kursu ile takı kursları düzenliyoruz.

Ailelerimizi ve çocuklarımızı Bursa Kent Ormanında pikniğe, İstanbul Şile ile Mersin Silifke’deki Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerine çocuklarımızın sosyalleşmesi adına kamplara gönderdik ve ardından yine 12 adet darbuka alarak Halk Eğitim merkezimiz ile birlikte ritim kurslarımızı başlattık. Son bir müjdemizi buradan paylaşmak istiyorum. Türkiye Otizm Meclisi’ne de üyeliğimiz kabul edildi. Bundan sonraki süreçte Mustafakemalpaşa Otizm Derneği olarak hedeflerimizi gerçekleştirmemiz adına sizlerin de eskisinden daha fazla desteğine ihtiyacımız olduğunu ve yönetim olarak bizimde daha fazla çalışacağımızı bilmenizi isteriz. Allah yardımcımız olsun. Katılımcılarımızı saygıyla selamlar, çalışmalarımızın hepimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Etiketler

mustafakemalpasagzt