MYO’DA KARİYER YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu’nda 6 farklı programda akademik eğitimini sürdüren öğrenciler, teorik ve pratik bilgilerini uzmanlarından öğreniyor.

LC Waikiki Mustafakemalpaşa Mağaza Müdürü Dilek Gülen Söylen ve Tat Gıda A.Ş.  İnsan Kaynakları İş Ortağı Özlem Aydoğdu, öğrencilerle buluştuğu etkinlikte kariyer planlamanın püf noktaları hakkında bilgiler verdi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Mesleki eğitimde niteliğin arttırılmasına yönelik birçok kurumla iş birliği yapan MYO yönetimi,  üniversiteli gençleri alanlarında uzman isimlerle buluşturmaya devam ediyor.

Kariyer Planlama etkinliği kapsamında 2022’nin son günlerinde öğrencilerle buluşan LC Waikiki Mustafakemalpaşa Mağaza Müdürü Dilek Gülen Söylen ve Tat Gıda A.Ş. İnsan Kaynakları İş Ortağı Özlem Aydoğdu, gençlere tecrübelerini anlattı.

PART-TİME İŞ OLANAKLARI ANLATILDI

Pazarlama programında kariyer planlama dersinde yüksekokulun misafiri olan LC Waikiki Mustafakemalpaşa Mağaza Müdürü Dilek Gülen Söylen, firmanın tarihçesi, kariyer imkânları ve eğitim faaliyetlerini anlattı. Mevcut durumdaki çalışan ve mağaza sayısı, yurt dışında faaliyet gösterilen ülkelerin verilerini gençlerle paylaşan Söylen, part-time çalışma olanaklarına da yer verdiği sunumunda, kişisel kariyer yolcuğundan da bahsederek öğrencileri bilgilendirdi.

İŞE ALIM MÜLAKATLARI PAYLAŞILDI

Tat Gıda A.Ş.  İnsan Kaynakları İş Ortağı Özlem Aydoğdu ise kariyer yolculuğu, özgeçmiş hazırlama ve işe alım mülakatları konularında Gıda Teknolojisi, İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarının öğrencileriyle paylaştı.

Sunumuna kişisel kariyer yolculuğunu ve eğitim hayatını kısaca anlatarak başlayan Aydoğdu, Tat Gıda A.Ş.’de kariyer yolculuğundan ve olanaklarından bahsetti. İşverenlerin işe alım yaparken dikkat ettikleri hususları anlatan Özlem Aydoğdu, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanması gerektiği, kariyer yolculuğunda izlenmesi gereken yollar ve cv hazırlanırken yapılan tipik hatalar konusunda öğrencilere yol gösterici uyarılarda bulundu.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yoğun ilgisiyle takip edilen programların sonunda, deneyim ve tecrübelerini aktaran LC Waikiki Mustafakemalpaşa Mağaza Müdürü Dilek Gülen Söylen ve Tat Gıda A.Ş.  İnsan Kaynakları İş Ortağı Özlem Aydoğdu’ya Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz ve Pazarlama Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Hande Arıkan Kılıç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

SERALARDA UYGULAMALI EĞİTİM

Organik Tarım ve Tohumculuk programı öğrencileri ise Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu bahçesinde kurulan seralarda uygulamalı eğitime başladı.

Marul, soğan, çilek ve ıspanak yetiştiriciliğiyle başlayan pratik eğitim kapsamında öğrencilerin seracılık uygulamaları ve işleyişi hakkında genel bilgilere sahip olarak mezun olmaları hedefleniyor.

Bilimsel ve mesleki açıdan donanımlı, tercih edilen bireyler yetiştirmek, nitelikli ve özgün bilgi üretmek, üretilen bilgiyi tüm paydaşlara sunarak toplumsal gelişime katkı sağlamak misyonuyla hareket eden MYO, bu kapsamda iklimsel şartlardan etkilenmeden, verimi ve kalitesi yüksek ürünleri üretebilme amacıyla gerek teorik gerekse de pratik uygulamaları sürdürüyor.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt