ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK DESTEĞİ

Deprem sonrası Mustafakemalpaşa’ya gelen 65 öğrenci de okullara yerleştirilerek eğitime başladı.

Mustafakemalpaşa’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde ilk ders zili çaldı.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Okulları ziyaret eden Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak olurken, kapsamı genişletilen ücretsiz yemek uygulamasının ardından anasınıfı öğrencilerine yemek servisi yaptı.

Eğitim ve öğretim takvimine göre 6 Şubat 2023’te başlaması planlanan 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi, 10 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 20 Şubat’ta başladı. Mustafakemalpaşa’da 81 kurumda, 16.960 öğrenci ve 1.114 öğretmen ders başı yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz yemek uygulaması da start aldı.

4 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK

Bu kapsamda Mustafakemalpaşa’da okul öncesi öğrencilerine okulların açılmasıyla birlikte ücretsiz yemek imkânı sağlandı. Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve Şube Müdürü Mehmet Sabri Tekin, ana sınıfındaki yemek uygulamasını yerinde inceledi. Çalık ve Tekin, Öğretmenevi’nde hazırlanan öğle yemeğini minik öğrencilere servis etti.

Mustafakemalpaşa’da 32 eğitim kurumunda 1375 okul öncesi, 1335 orta öğretim ve 1743’te temel eğitim olmak üzere 4453 öğrenciye beslenme desteği olarak ücretsiz yemek sunulacak.

Etiketler

mustafakemalpasagzt