ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Mustafakemalpaşa’da Kaymakamlığın himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de ‘Millet Mektepleri Başöğretmeni’ unvanını almasının ardından Gazi’nin doğumunun 100’üncü yılı olan 1981’den itibaren yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Öğretmenler Günü için Mustafakemalpaşa’da ilk tören Cumhurluk Alanı’nda yapıldı.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

‘HEPİMİZİ YETİŞTİREN ÖĞRETMENDİR’

Törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte eğitim camiası ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun yapıldığı törende Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, 24 Kasım mesajında; “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!’ sözü bize ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmed Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı, Aziz Sancar’ı, Umran İnan’ı, Gazi Yaşargil’i yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, öğretmendir” dedi.

24 Kasım Öğretmen Günü kutlama programı daha sonra Belediye Düğün Salonu’nda devam etti.

İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘Resim ve Seramik Sergisi’nin gezilmesinin ardından Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı 24 Kasım programında, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Yasin Karademir ve emekli olan eğitimciler adına da Yunus Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Karagöz birer konuşma yaptı.

‘ÖĞRETMEN TOPLUMLARIN MAZİSİ VE GELECEĞİDİR’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunduğu programda, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık; “Öğretmen toplumların hem mazisidir, hem maziyi öğreticisidir, hem de geleceğin kurucusudur. Milletlerin geçmişlerini, kıymet hükümlerini, ideallerini, mefkûrelerini, çocuklarımız biz öğretmenlerden öğreniyorlar. Öğrenciler, öğretmenler sayesinde becerilerini artırıyor, başarılarını arttırıyor, gelişmelerini hızlandırıyor ve dış dünyayı algılamalarında bir takım beceriler kazanıyorlar.  Bütün bunları hepinizin bildiği üzere öğretmenlere borçluyuz” dedi.

‘HER ÖĞRENCİ BİZİM ÖĞRETMENİMİZDİR’

Öğretmenin, yaşamını öğrencilerine adayan, onların sorunlarını ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapan, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğreten, gerektiği yerde gerekli bir biçimde davranma bilinci sergileyebilen, her zaman iyinin ve güzelin peşinde koşan örnek bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Çalık; “Ne mutlu ki bu bilince erişen öğretmenlerimizin sayısı günden güne artmaktadır.  Her öğrenci bizim için bir öğretmendir. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun içindir ki öğretmen öğretirken öğrenen insandır ve öğretmen için bu çok büyük bir nimettir. Yeter ki öğretmenlik mesleğine soyunan insan, öğrencilerine kapılarını kapamasın, onlardan gelen eleştirileri kulak ardı etmesin” diye konuştu.

‘ÖRNEK VE MODEL OLMALIYIZ’

Veysel Çalık sözlerini şöyle tamamladı; “Öğretmenlik para değil ruh işidir. Öğretmen sadece bir memur değil, genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde işleyen usta bir demircidir.

Öğretmen, kendini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli geliştiren ve gelişen kutsal bir insandır. Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken; onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserler okunduğu törende, adaylık sürecini tamamlayan öğretmenler yemin ederken, emekli olan eğitimcilere de Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi’nin müzik dinletisi sunacağı 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, ödül töreni ile sona erdi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İlkokullar arasında ‘Benim Öğretmenim’ konulu resim yarışmasında birinci 14 Eylül İlkokulu’ndan Azra Yavuz olurken, ikinciliği Öğretmen Davut İlkokulu’ndan Ayşe Ada Gençbayrakdar, üçüncülüğü ise yine aynı okuldan Nisa Özçakmak kazandı.

Aynı yarışmanın ortaokullar kategorisinde ise birinci Atatürk Ortaokulu’ndan Esad Çakmakçı, ikinci Devecikonağı Ortaokulu’ndan Ceren Şahin, üçüncü de Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu’ndan Ayşe Kılıç oldu.

Ortaokul öğrenciler arasında yapılan ‘Ben Öğretmen Olsaydım’ konulu şiir yarışmasında birinciliği Züferbey İmam Hatip Ortaokulu’ndan Rumeysa Baştan, ikinciliği Güllüce Ortaokulu’ndan Eda Nur Aydemir ve üçüncülüğü ise yine aynı okuldan Erdem Efe kazandı.

Liseler arasında yapılan ‘Geleceğin Mimarı Öğretmen’ konulu kompozisyon yarışmasında Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nden Azra Ayda Altınsoy birinci olurken, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Betül Ehlebul ikinciliği, TOKİ Ayasbey Anadolu Lisesi’nden Nisa Nur Tunca ise üçüncülüğü elde etti.

ÖĞRETMENLERE TURNUVA ÖDÜLÜ

24 Kasım kutlamaları kapsamında öğretmenler arasında yapılan erkekler masa tenisi turnuvasında İbrahim Önal Fen Lisesi’nden Mehmet Arı birinci, İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan Ali Bekir Yıldırım ikinci, Züferbey İmam Hatip Ortaokulu’ndan Mücahid Gülak üçüncü, Hasan Celal Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bünyamin Demir dördüncü oldu.

Kadın öğretmenler masa tenisi turnuvasında ise birinciliği Güner Şenpamukçu Ortaokulu’ndan Arzu Çoygar birinciliği kazanırken,  Hasan Celal Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Zeynep Emre Arı ikinciliği, 14 Eylül İlkokulu’ndan Hanife Tutuk üçüncülüğü ve yine aynı okuldan Betül Gülak’ta dördüncülüğü elde etti.

Dart turnuvasında da İbn-i Sina Özel Eğitim Meslek Okulu’ndan Ali Bekir Yıldırım birinci, TOKİ Fatih İlkokulu’ndan Halil İbrahim Seymen ikinci, Hasan Celal Güzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bünyamin Demir üçüncü, Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden de Adem Şahin dördüncü oldu.

Etiketler

mustafakemalpasagzt