OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Harput Tekstil ve MBH Gıda arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre kursiyerler, ustalık telafi programından faydalanacak.

Mustafakemalpaşa’da 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alan ve dallardan mesleki eğitim yapılması ve istihdam süreçlerinin hayata geçirilmesi amacıyla projelendirilen okul-sanayi işbirliklerine bir yenisi daha eklendi.



 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

İKİ FİRMA İLE İŞBİRLİĞİ

Milli Eğitim Müdürlüğü ile MKP OSB’deki firmalardan Harput Tekstil ve Yalıntaş Mahallesi’nde faaliyet gösteren MBH Gıda arasında mesleki eğitim konusunda işbirliğine gidildi.

İşbirliği protokolü; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Şube Müdürü Mehmet Sabri Tekin, MBH Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şerife Aksu ve idareciler ile Harput Tekstil fabrikası işletme temsilcilerinin katıldığı törenle imzalandı.

Harput Tekstil ile imzalanan protokol çerçevesinde, Nilüfer Hatun MTAL bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki (MESEM) ustalık telafi programından yararlanacak 100 kursiyer, Harput Tekstil Miranlı Şubesi’nde eğitim alacak. Kursiyerler,  işletmelerdeki 27 haftalık eğitimini tamamladıktan sonra ustalık beceri sınavına katılacak, başarılı olanlar ise ustalık telafi belgesini almaya hak kazanacak.

MBH Gıda ile yapılan protokolden ise 154 kursiyer faydalanacak.

Özel sektör ile okul ve kurumlar arasındaki işbirliğinin her alanda devam etmesinin hem okullar hem de özel sektör için çok faydalı olduğunu söyleyen Kaymakam Ahmet Altıntaş, bundan sonraki süreçte de işbirliğinin ve dayanışmanın sürdürülmesini amaçladıklarını belirterek, protokollerin hayırlı olmasını diledi.

 

Etiketler

mustafakemalpasagzt