Önce İnsan Sağlığı.

Kıymetli  Mustafakemalpaşalılar, 13 Mart’tan itibaren tüm dünyayı ve ülkemizi pençesine alan Covid-19 virüsünün yıkıcı etkileri ekonomimize ciddi zararlar vermektedir. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği başkanları olarak tüm faaliyetlerimizin temelinde insan refahının ve sağlığının önceliğimiz olduğunu belirtmek isteriz. Buna mukabil haklı gerekçelerle uygulanan zorunlu tedbir politikaları ve dünya ekonomik konjonktürünün iç piyasalara etkileri esnafımızın belini bükmektedir.

Her türlü mali zorluğa rağmen Mahalli İdarelerde devletimizin güvenilir eli olan Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin süreç boyunca yanımızda olduğunu belirtmek isteriz. Çeşitli sebeplerden yapımı yarıda kalan Yunus Emre Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesinin kısa sürede tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesi bunun en canlı kanıtıdır. İlk günden bu yana Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kanar ve yönetimiyle istişare halinde bulunarak süreci yakından takip ettik. Birliğimize bağlı arkadaşlarımızın sesi olduk. Yönetimimiz altında bulunan esnaf kardeşlerimizi bilgilendirerek Kapalı Pazaryerinin son durumunu rapor ettik.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Pazaryerimizin teknik aksamların tamamlanmasına ve hizmete hazır olmasına rağmen; İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge dâhilinde pazaryeri sergilerinde uygulanan sosyal mesafe kuralları mevcut kullanım alanlarını ticari faaliyetlere imkân tanımayacak derecede daraltmaktadır. Sağlık Bakanlığınca açıklanan raporlara göre kapalı alanlarda virüsün yayılma riski yüksek oranda artmaktadır. Mahalle içlerine kurduğumuz sergilerde hem virüsün yayılma sirki azalmakta hem de geniş faaliyet alanlarında ticaret yapma imkânı bulmaktayız. Bu sebeplerden dolayı toplam maliyeti 15 Milyon TL’ye yaklaşan ve bölgemizde parmakla gösterilen modern tesislerde bilerek ve isteyerek ticari faaliyetlerimize başlamadık.

Salgın sürecinin olumsuz etkilerinin azalması ve havaların soğumasının ardından, 2 Kasım 2020 Pazartesi günü itibariyle maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uyarak Pazartesi pazarında eski yerlerimizde faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Covid 19’la gösterdiği örnek mücadelenin yanında, pandemi sürecinde pazaryeri sergileri üzerinden işgaliye olarak alınan bedelleri 2021 yılında zamma tabi olmaksızın 2020 yılı tutarlarıyla tahsil edilmesini sağlayan Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kanar’a ve Mustafakemalpaşa Belediyesi ailesine şükranlarımızı sunarız.  Ahilik geleneğimizden aldığımız edeple, insan sağlığını tüm ticari kaygılardan daha değerli bulduğumuzu kamuoyuna bildirmekten onur duyuyoruz.

Sebzeciler ve Meyveciler Odası İsmail Batu, Tuhafiyeciler Manifaturacılar Odası Serkan Büyükbayraktar, Bakallar Esnaf Odası Cemalettin Yılmaz

Etiketler

mustafakemalpasagzt