ÖZDEMİR, ZİRAAT ODASI’NA ADAY

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanlığı’nda genel kurul tarihi yaklaştıkça, aday sayısı artıyor.

5 Şubat olarak kararlaştırılan kongre öncesi bir adaylık açıklaması da, Ziraat Odası Şehriman Mahalle Delegesi Erdal Özdemir’den geldi. Özdemir, istişareler sonucu adaylık kararı aldığını belirterek; “Çiftçimizin alın terini evrak üzerinde kaybettirmeyeceğiz” mesajı verdi.

 Şükrü Erdem

 Zen Kuaför Mustafakemalpaşa

Ziraat Odası’nda mevcut Başkan Mehmet Aydemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yavuz’un ardından Erdal Özdemir’inde açıklamasıyla aday sayısı 3’e yükseldi.

Aralık ayında gerçekleşen delege seçiminde, Mustafakemalpaşa Ziraat Odası’na Şehriman Mahallesi’nden delege seçilen Erdal Özdemir, Şubat ayında yapılacak genel kurulda aday olduğunu açıkladı.

“Öncelikle mahalleme, şahsıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum” diyen Özdemir, başta Kestelek ve Devecikonağı olmak üzere Ziraat Odası’nın kırsal ve merkezdeki diğer delegeleriyle de istişareler yaparak, adaylık için destek aldığını dile getirdi.

‘ÇİFTÇİMİZİN ALIN TERİNİ KÂĞIT ÜZERİNDE BIRAKMAYACAĞIZ’

Adaylık açıklamasında; “Delege arkadaşlarımız beni başkan adaylığına uygun gördüler” sözlerine yer veren Erdal Özdemir, üretici çiftçilerin alın terini savunmak için yola çıktığını kaydetti.

Özdemir; “Ziraat Odası’nın birinci görevi olan çiftçilerimizin haklarını ve menfaatlerini koruma görevini, ekibimizle birlikte en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Üreticilerimizin, çiftliğindeki ve tarlasındaki alın terini, evrak üzerinde kaybettirmeyeceğiz. Sözleşmelerde yardım alabilecekleri danışmanlar çiftçimizin her zaman yanında olacak. Zirai ilaçlara ve her türlü ürüne en uygun şartlarda ulaşmalarını sağlayacak, her zaman yanlarında olacak ve çiftçimizin duyulmayan sesini daha iyi duyurabilmek için en üst düzeyde gayret göstereceğiz. İnanıyorum ki kıymetli delegelerimizin teveccühü ve sahiplenmesiyle başlayan bu süreç, seçimi kazanmamızla sonuçlanacak ve kazanan Mustafakemalpaşa olacaktır. Allah ekibimize yol açıklığı versin. Tüm çiftçilerimize ve kıymetli delegelerimize bize verdikleri destekten dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

130 DELEGE, 5 ŞUBAT’TA SANDIĞA GİDECEK

Mustafakemalpaşa’nın en büyük çiftçi kuruluşu ve STK’sı olan Ziraat Odası Başkanlığı’nın dört yıl aralıklarla yapılan genel kurul tarihi de netleşti.

25 Aralık 2022 tarihinde 130 mahallede yapılan delege seçimleriyle başlayan kongre maratonu, Şubat ayının ilk haftasında tamamlanacak. Oda Meclisi’nin kararına göre seçimli kongre, 5 Şubat Pazar günü saat 11.00’da Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

6964 Sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu’nun ilgili maddelerine göre kongrenin yapılabilmesi için delege tam sayısının salt çoğunluğunun sağlanması gerekecek. Aksi halde seçim, 6 Şubat Pazartesi günü aynı yer ve saatte yapılacak. Kongrede, 21 merkez ve 109 kırsal mahalleden seçilen 130 delege, Ziraat Odası’nın yeni dönem meclisini oylarıyla belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Etiketler

mustafakemalpasagzt