‘RUMELİ CAMİASININ TEMSİLİYETİ ZAYIFLADI’
AK Parti Yerel Yönetimler Genel Merkez Başkan Yardımcısı ve 2009-2017 Dönemi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ve Rumeli camiasının siyasi arena da eskiye nazaran geri planda kaldığını söyledi.
Altepe; “Rumeli insanları maalesef bugün yönetimde yoklar, eski yerinde değiller. Nüfusumuza oranla yöneticilerimiz olmalı, bu konu da çok büyük bir açığımız var” dedi.
‘ECDAT YADİGARI ESERLERİMİZİ AYAĞA KALDIRIYORUZ’
Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin kuruluşunun 25. yılı programına katılan AK Parti Yerel Yönetimler Genel Merkez Başkan Yardımcısı Recep Altepe, önemli açıklamalarda bulundu. Mustafakemalpaşa’da Balkan kültürüne yakışır güzel bir gece tertip edildiğini söyleyen
Altepe; “Rumelili örnek insan demek. Onlar bu topraklarda çalışkanlığı, dürüstlüğü, temizliği en güzel şekilde gösterdiler. Balkanlar bizim parçamız, biz de Balkanlar’ın parçasıyız. ‘Bursa’ demek Balkanlar demek, onun için bizlerde göreve geldiğimiz 20 yıl önce ilk günden itibaren tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Balkan seferlerini başlattık. Bir asırdır Balkanlar’da bizleri bekleyen tüm Evlad-ı Fatihanların üzerinden komünizmin izlerini kaldırmak için aşure günlerinden iftar programlarına, sünnet cemiyetlerinden anma törenlerine kadar etkinlikler başlatmıştık. Tüm ecdat eserlerimizi ayağa kaldırdık. Bu halen devam ediyor, önümüzdeki ay 3 açılış daha yapacağız. Bunlar hep son 20 yılda oldu. Tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.
‘BALKAN CAMİASI SİYASETTE PEK TEMSİL EDİLMİYOR, BUNU AŞMAMIZ LAZIM’
Rumeli ve Balkan camiasının siyasette yeterince temsil edilmediğini vurgulayan Altepe; “Maalesef şimdi istediğimiz noktada değiliz. Cumhuriyet kurulduktan sonra 8,5 milyon nüfusta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk sınırları açtı, yaklaşık 5 milyona yakın insan dışarıda geldi, bunların %90’ı Balkanlar’daydı. Balkanlardan gelen insanlarla üretim başladı, kalite yükseldi ve her alanda mesafe kat edildi. O insanlarla birlikte tüm mevkilerde, siyasette, sosyal alanda Balkan ve Rumeli insanları vardı. Üzülerek görüyoruz ki şu anda Balkan insanları bugün siyasette pek yok, temsil edilmiyorlar.
Bu Evlad-ı Fatihanların, gerçek anlamda bu ülkenin, bayrağın, devletin ve kültürün sahiplerinin siyasal ve sosyal hayatta daha da aktif olmaları gerekiyor. Bunun için el ele vermemiz lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. İnşallah o günlerinde en kısa zamanda gelmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.